Jan Vacek
30. ledna 2016 • 12:08

Sparta si pojistila útočníka číslo 2. Juliš podepsal do roku 2020!

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Byl o něj zájem napříč Synot ligou, hned několik klubů toužilo získat útočníka Lukáše Juliše na hostování. Trenér Sparty Zdeněk Ščasný o něčem podobném ale nechtěl slyšet. Letenský klub si navíc talentovaného střelce pojistil novou smlouvou až do roku 2020. „Věříme, že bude dál tvrdě bojovat o svou šanci,“ uvedl člen představenstva klubu Jakub Otava.



Rodák z Chrudimi je odchovancem Sparty, do prvního týmu nakoukl už v sedmnácti letech. Aktuálně má na kontě jedenáct ligových startů a tři vstřelené góly.

„Za novou smlouvu jsem moc rád a jsem vděčný, že mi Sparta prodloužení nabídla. To, že můžu v klubu dál pokračovat, pro mě moc znamená,“ uvedl Juliš, který svou novou smlouvu podepsal přímo během španělského soustředění v Jerezu.

Zkouška znalostí sparťanů: Kam vezmou holku na rande?
Video se připravuje ...

Nový kontrakt vyprší šikovnému útočníkovi až v roce 2020, Sparta tak dala jasně najevo, že s Julišem do budoucna počítá. Jedničkou na hrotové pozici dál zůstává kapitán David Lafata, v jarní části sezony by ale měl Juliš dostávat stále více příležitostí.

„Takový je záměr, chceme Lukášovi dávat více prostoru. Vidíme v něm velkou perspektivu,“ potvrdil trenér Zdeněk Ščasný.

Protože během herního soustředění v Jerezu trápí Lafatu zdravotní problémy, je právě Juliš hráčem, který s mužstvem absolvuje veškeré taktické a herní cvičení na pozici prvního útočníka. A vede si solidně. Prokazuje přehled v koncovce, dobrý pohyb a schopnost sklepnout balon níže postaveným parťákům.

„Přestože má Lukáš za sebou dlouhodobé zranění, prosazuje se stále více v A-týmu. Je to jeden ze sparťanských odchovanců, na kterých chceme stavět,“ shrnul Otava.

Sparťané Lukáš Juliš a Kehinde Fatai se radují z gólu
Sparťané Lukáš Juliš a Kehinde Fatai se radují z gólu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud