Jan Podroužek
8. února 2016 • 14:05

Slavia chce Maška: Situace v Cambuuru je záhadou, chci ji řešit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Nizozemska přicházel i díky tipu svého velkého kamaráda Václava Černého, který roste v Ajaxu. Jenže působení Dominika Maška v Cambuuru se ukázalo jako čertova díra. Nehraje. Podle informací Sportu má kdysi velký talent českého fotbalu nabídky z Česka, mimo jiné ze Slavie. „K tomu se zatím nechci vyjadřovat,“ vzkázal 20letý záložník deníku Sport přímo z Leeuwardenu.



Jestli Slavia uzavřela svůj kádr a už do něj nikoho nepustí, je teď otázka. Jedna posila by podle často se objevujících zpráv ještě mohla přijít. A měla by zesílit konkurenci v záložní řadě. Ať už pod hrotem, nebo na kraji. Dominik Mašek, mladá zabrzděná naděje, která pořád nosí titul nejmladšího debutanta české ligy.

„Zatím nemá cenu se k těmhle věcem nějak vyjadřovat,“ řekl Mašek na otázku zájmu Slavie. Údajně se jednání skutečně vedou. O své mizerné situaci v Cambuuru se však mladý hráč už trochu rozpovídal.

„Nevím, asi do mě trenér nevkládá důvěru, v tom je ten problém. Má své oblíbené hráče a mně nedává prostor, i když se mi v tréninku daří. Je to pro mě velká záhada,“ mrzí Maška.

Cambuur je po 22 kolech Eredivisie předposlední, k záchraně mu chybí osm bodů. Tým má nejhorší obranu v soutěži, třetí nejhorší útok. Přesto kouč Henk de Jong ke změnám v sestavě nesahá. Maška, kterému v letní přípravě sliboval velké vytížení, nasadil pouze do dvou ligových utkání.

„Situace tady je pro mě prazvláštní. Když se bavím s trenérem, říká mi, že je s mým přístupem a projevem v tréninku spokojený, ale já mu moc nevěřím. Spíš mi maže med kolem huby, nic se neděje. Sliboval jsem si od toho angažmá něco úplně jiného,“ přiznává.

Mládežnický reprezentant totiž stagnoval v minulém působišti, v bundesligovém HSV, kde se neprosadil do áčka a nebyl ani žádný nadějný výhled. Proto zvolil přesun do Nizozemska, které mladším hráčům přeje.

„Jenže nám se nedaří a nic se ani nemění. Jsem z toho špatný, ale nedá se nic dělat, musím zatnout zuby a uvidím, jak se to vyřeší. Je motivace to řešit,“ vidí Mašek šanci třeba ve změně dresu…

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud