Stanislav Hrabě
9. dubna 2016 • 13:23

Dopadnou změny na Slavii na hřišti? Bude bojovat sama se sebou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zapomenout na veškeré vnitřní třenice, soustředit se na důležitý úkol porazit v boji o pátou příčku tabulky dotírající Jablonec. Tato výzva se nese Edenem, zdůrazňují ji po celý hektický týden členové vedení i realizační tým. Souboj se Severočechy (dnes od 17 hodin, PŘÍMÝ přenos na iSport.cz) bude mít pro červenobílé ohromný význam nejen co se týče výsledku.Když se vydaří, může přinést první náznaky uklidnění rozjitřené situace. Slavia v něm bude bojovat sama se sebou.



Spuštění projektu nákupní karty Cashback Card určené pro věrné slávistické příznivce, druhá vstupenka pro dětského návštěvníka zdarma. Taková byla plánovaná lákadla Slavie Praha na důležité střetnutí s Jabloncem, která měla zajistit hlučnou kulisu.

Zapadnou do pozadí. Mnohem větší náboj má, co se v nejstarším českém klubu během týdne událo – padlo vedení, změnila se akcionářská struktura. A teď mají fotbalisté dokázat, že to nemělo na jejich výkon vliv.

Z hráčské kabiny přicházelo ubezpečování, že se hráčů vnitřní třenice netýkají, mají kde a s čím trénovat, platy jim jdou. „Pro kluky se vůbec nic nemění, situace je stabilizovaná, my se musíme soustředit jen na výkony na hřišti,“ potvrzuje trenér Dušan Uhrin mladší . Přesto jde o víc než o tři body a odstrčení blízkého souseda v tabulce.

Špatné vystoupení může rozklíženost vztahů ještě prohloubit. Když hráči Jablonec neporazí, všechno se znovu bude přetřásat a klid nenastane. Trenér Dušan Uhrin si tento stav dobře uvědomuje a spoléhá na tradiční podporu fanoušků.

„Hrajeme doma, chceme, aby přišli lidi,“ zve do ochozů. „Doufám, že nás fanoušci povzbudí. Mám za to, že lidé stojí za námi a po těch událostech, které se staly tento týden, se ještě více semkneme,“ věří v tolikrát proklamovaného a nezřídka zrazeného slávistického ducha.

Jeho svěřenci mají být patřičně nažhaveni s obrovskou vůlí po vítězství. „Pevně věřím, že hráči si sáhnou na dno sil. Ten, kdo bude na hřišti, tam bude proto, aby pomohl mužstvu,“ zdůrazňuje slávistický kouč. „I u hráčů, kteří nebudou v základu, věřím, že když nastoupí, tak do toho dají všechno,“ obrací se rovněž na náhradníky.

A hráči slibují, že pro úspěch udělají všechno a věří, že utkání zvládnou za každou cenu. „Když to nejde moc herně, tak ve hře musí být srdce a musíme dát do ní maximální bojovnost a oddřít celý zápas. I tak se dá vyhrát,“ burcuje za všechny záložník Jaromír Zmrhal. „Hlavně musíme jezdit, následně věřím, že přijde i fotbalovost. Chtěl bych, abychom vstřelili více než jeden gól,“ přidává se slovenský kolega ze středové řady, záložník Jaroslav Mihalík.

Jestliže na podzim byl Eden děravý a protékaly jím body do cestovních tašek hostujících týmů (tři vítězství, čtyři remízy, jedna porážka), na jaře jsou slávisté doma stoprocentní. „Určitě je požene výborné publikum, které je dvanáctým hráčem, takže nás nečeká nic lehkého,“ odhaduje jablonecký kouč Zdenko Frťala. „Přijíždíme ovšem s cílem konečně bodovat na soupeřově hřišti,“ upozorňuje, že naopak Jablonec na jaře venku jen prohrával.

Teď cítí šanci. Slavia totiž bude nejprve bojovat sama se sebou.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud