1. května 2016 • 22:08

Švece platí Slavia, ale nechala ho hrát proti sobě. Jsme rarita, hlásí Uhrin

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Švec v sestavě Bohemians 1905? S tím se před vršovickým derby se Slavií (0:0) nepočítalo. Devětadvacetiletý záložník totiž hostuje v zelenobílém právě z Edenu, kde ho také stále platí. Nakonec se přece jen v sestavě domácích objevil. V českém fotbale stále neobvyklý krok. „Jsme rarita. Nedělá to Sparta, ani Plzeň. Přitom oba týmy ještě měly o co hrát,“ komentoval to trenér Slavie Dušan Uhrin.



Ještě před zápasem trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník na klubovém webu hlásil, že Švec určitě nebude moci nastoupit. V lize je to běžná praxe, pokud u vašeho soupeře máte hráče na hostování. Jak se ukázalo, ve Švecově případě bylo všechno jinak. „V týdnu za mnou přišlo vedení Bohemky a sdělilo mi, že můžu hrát a víc jsem se o to nezajímal,“ řekl samotný Švec.

Bohemians - Slavia: Pavlenka reflexivně vyrazil Švecovu hlavičku
Video se připravuje ...

Vedení Bohemians opravdu nejdřív automaticky počítalo s tím, že je Švec pro derby mimo hru. „Každý hráč ale na hostování může hrát. Řeší se to formou doplatku za hostování,“ popsal Pivarník. V tomto případě si však Slavia žádné finanční vyrovnání nestanovila. „To kvituji,“ ocenil kouč Bohemians postup soupeře.

Byl to krok, který se mohl Slavii nevyplatit. Čtvrt hodiny před koncem se Švec ocitl v největší šanci Klokanů ve druhém poločase, ale zblízka brankáře Pavlenku nepropálil. Po zápase si uvědomoval, že by to nebyla pro něj jednoduchá situace. „Teď ale hraju za Bohemku a jde mi o co nejlepší výsledky s ní,“ prohlásil.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Slavia 0:0. Klokani obrali po Spartě i Slavii
Video se připravuje ...

Souboj slávistického obránce Jana Bořila a ve vzduchu padajícího Jhona Mosquery
Souboj slávistického obránce Jana Bořila a ve vzduchu padajícího Jhona Mosquery

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud