25. června 2016 • 13:09

Tři zápasy, 34 vstřelených branek. Plzeň v přípravě drtí slabší soupeře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně i ve třetím přípravném utkání na novou sezonu zažili gólové hody, když divizní Rokycany přehráli 7:0. V dosavadních třech zápasech proti týmům z nižších soutěží tak nastříleli už 34 branek. Na turnaji v Benátkách nad Jizerou se do finále probojovala Mladá Boleslav a Teplice.



Viktoria vedla už v 17. minutě o tři góly, když se postupně trefili krásnou střelou z dálky Vaněk, Vůch a Baránek, který při standardní situaci dorazil míč po ráně do břevna. Ve druhé půli pak chybu domácích v rozehrávce potrestal Krmenčík, následně zvýšil Kopic a dvěma góly uzavřel skóre Holenda.

"Jsem spokojený nejen s přístupem hráčů k zápasu, ale také s celou dosavadní přípravou. Kluci mají za sebou náročný desetidenní blok, druhá polovina kondiční části přípravy je ještě čeká. V kombinaci s náročným počasím se již dnes ozývala únava, o to více jsem potěšen zápasovým nasazením," řekl trenér Plzně Roman Pivarník.

Kouč zatím stále neměl k dispozici české reprezentanty Limberského, Koláře a Hubníka, kteří se vrátili z mistrovství Evropy. Tam zatím stále zůstává i trojice slovenských reprezentantů. "Členové obou národních týmů by se dle předběžného plánu měli zapojit 4. července, samozřejmě s přihlédnutím k možným výsledkům Slovenska. Následně by došlo k určitému zeštíhlení kádru tak, abychom na rakouské soustředění odjížděli s již finální hráčskou soupiskou," dodal Pivarník.

Další zápas čeká Plzeň ve středu proti druholigové Vlašimi.

Turnaj v Benátkách vyhrály Teplice, ale nedaly gól

Fotbalisté Teplic ovládli přípravný turnaj v Benátkách nad Jizerou, přestože ve dvou zápasech nedali ani gól. Hradec Králové v semifinále i Mladou Boleslav ve finále porazili na penalty, zápasy skončily bezbrankovou remízou. Mladá Boleslav v semifinále přehrála Prešov 5:0.

Teplice se už v semifinále proti Hradci trápily v útoku a větší šance měl soupeř. Jenže Vlkanova trefil jen tyč. Severočeši začali hrozit až v závěru, ale ani Potočný se neprosadil. Rozhodovaly tak penalty a Hradec neproměnil hned tři z osmi pokusů, zatímco Teplice zahodily jen dva a postoupily.

Podobné to bylo i ve finále. Největší šanci měl mladoboleslavský Magera, ale jeho hlavičku vytáhl brankář Chudý skvělým zákrokem. Znovu se kopaly penalty a právě Magera spolu s Přikrylem neproměnili. Na straně Teplic zaváhal jen Kodeš.

V dresu Mladé Boleslavi se v semifinále s Prešovem dařilo Barošovi, který nejprve přihrál na druhý gól Vukadinovičovi a do poločasu sám ještě po uličce Chramosty zvýšil. Chramosta byl také u první trefy, jeho ránu do břevna dorazil Jánoš. Skóre zápasu v závěru dvěma góly završil kapitán Magera.

V dalších dnešních zápasech se v souboji ligových celků radoval Jablonec, který vyhrál 1:0 nad Bohemians Praha 1905. O jediný gól se tři minuty před koncem postaral z přímého kopu Mehanovič.

Vyhrála také Dukla, která přehrála druholigové Pardubice 3:0, a stejný výsledek uhrála i Jihlava proti jinému účastníkovi FNL Táborsku.

Prohrál naopak Liberec, který německému Neugersdorfu podlehl 0:2. V druhém utkání s Bautzenem se Slovanu dařilo o mnoho lépe, ale za stavu 5:0 utkání předčasně ukončil silný déšť.

Slovácko v duelu se slovenskou Senicí remizovalo 1:1, obě branky padly z pokutových kopů. Za Slovácko penaltu proměnil Koné.

Přípravná fotbalová utkání:

Rokycany - Plzeň 0:7 (0:3)
Branky: 78. a 84. Holenda, 6. Vaněk, 13. Vůch, 17. Baránek, 56. Krmenčík, 73. Kopic

Neugersdorf - Liberec 2:0 (1:0)

Sestava Liberce: Hladký - Nitrianský, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Bartl (73. Djordjevič), Breite, Trosečkin, Navrátil (80. Heppner), Ševčík (73. Houštecký) - Luckassen (46. Komličenko). Trenér: Trpišovský.

Bautzen - Liberec 0:5 (0:4) zápas byl v 52. minutě kvůli silnému dešti ukončen Branky: 32. a 35. Da Silva, 5. Bláha, 27. Folprecht, 48. Djordevič.

Sestava Liberce: Kolář - Coufal, Chlumecký, Sixta, Sýkora - Djordjevič, Obročník - Bláha, Folprecht, Da Silva - Hadaščok. Trenér: Trpišovský.

Slovácko - Senica 1:1 (1:1)
Branky: 35. Koné z pen. - 41. Pirulo z pen.

Jablonec - Bohemians 1905 1:0 (0:0)
Branka: 87. Mehanovič

Mladá Boleslav - Prešov 5:0 (3:0)
Branky:
76. a 87. z pen. Magera, 25. Jánoš, 28. Vukadinovič, 31. Baroš.

Jihlava - Táborsko 3:0 (1:0)
Branky: 25. Harba, 76. Dvořák, 82. Vaculík.

Zlín - Dunajská Streda 2:1 (1:1)
Branky: 18. Poznar z pen., 58. Jugas - 6. Šabala.

Karviná - Górnik Zabrze 1:1 (1:0)
Branky: 8. Jurčo - 88. Skrzypczak.

Sestava Karviné: Pastornický - Kontár, Dreksa (46. Gurzeda), Toml (46. Hošek), Zelený (46. Eismann) - Šisler (46. Panák) - Moravec (46. Janečka), Budínský (46. Cana), Okleštěk (46. Urgela), Puchel (46. Juřena) - Jurčo (55. Duda). Trenér: Weber.

Blansko - Brno 0:3 (0:1)
Branky: 43. Stratil, 51. Přichystal, 80. Štrombach.
Sestava Brna, I. poločas: Melichárek - Hyčka, P. Buchta, Frelih, Janoščin - Kučera, Lacko - Vávra, Stratil, Škoda - Řezníček. II. poločas: Veselý - J. Šural, Jovanovič, Praks, Stehlík - R. Buchta, Weber - Lutonský, Štrombach, Brigant - Přichystal. Trenér: Habanec.

Dukla - Pardubice 3:0 (2:0)
Branky: 5. Juroška, 17. vlastní Zavadil, 85. Mareš.
Sestava Dukly: I. poločas: Rada - Juroška, Smejkal, Bezpalec, Preisler - Čajič, Brejcha, Považanec - Koreš, Beauguel, Vopat. II. poločas: Hroššo - Miloševič, Štetina, Cvrček, Jurendič - Daniel Tetour, Koval, Borek - Néstor, Mareš, Manzia. Trenér: Šilhavý.

Teplice - Hradec Králové 0:0, na pen. 6:5
Sestavy: Teplice: I. poločas:
Grigar - Dressler, Lüftner, Urma, Strada - Ljevakovič, Soungole - Fillo, Vachoušek, Kukec - Vaněček. II. poločas: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Richter, Krob - Hora, Gragáň, Kodeš, Nivaldo - Červenka, Potočný. Trenér: Šmejkal.
Hradec Králové:
Lindr - Holeš, Chleboun, Plašil, Erha - Schwarz, Černý - Vlkanova, Vobejda, Malinský - Žondra. Trenér: Pilný.

Teplice - Mladá Boleslav 0:0, na pen. 4:3
Sestavy: Mladá Boleslav, I. poločas: Vejmola - Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Jánoš, Rada - Kalabiška, Chramosta, Vukadinovič - Baroš. II. poločas: Diviš - Pauschek, Takács, Polom, Fabián - Valenta, Houska - Přikryl, Magera, Kajumov - Klobása. Trenér: K. Jarolím.
Teplice, I. poločas: Chudý - Dressler, Jeřábek, Ljevakovič, Krob - Soungole, Kodeš - Hora, Fillo, Nivaldo - Vaněček. II. poločas: Chudý - Vondrášek, Lüftner, Kodeš, Urma - Gregáň, Soungole, D. Richter, Hora (58. Strada) - Potočný (69. Bílek), Červenka. Trenér: Šmejkal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud