5. března 2012 • 10:07

Chelsea vyhodila Boase po telefonu. Teď budou následovat hráči

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O čem se dlouho šuškalo, se v neděli odpoledne stalo realitou. André Villas-Boas skončil na lavičce Chelsea. O svém konci se nicméně nedozvěděl osobně. „Máš padáka,“ uslyšel od vedení klubu v telefonu. A stejná slova použije Chelsea ještě několikrát. Chystá rozsáhlou čistku v kádru.



Opustí Chelsea i Petr Čech?Foto Reuters
Ashley Cole, Frank Lampard, Didier Drogba, Salomon Kalou, Michael Essien, John Obi Mikel, Florent Malouda a Paulo Ferreira.

Tito hráči to mají v Chelsea údajně spočítané. Jsou na prodej. A nemusejí být sami. Dost možná k nim přibude ještě Fernando Torres a jiní. O Petru Čechovi se rozhoduje, konečné slovo by měl mít až nový manažer.


S Colem a Lampardem došla trpělivost přímo majiteli klubu Romanu Abramovičovi. Nelíbilo se mu, jak se postavili proti Villasu-Boasovi a měl oznámit, že rebely ve svém týmu nestrpí.

Dvojici Drogba-Kalou končí po sezoně smlouvy, které nebudou vedením klubu prodlouženy. Ve věčně zraněném Essienovi, ale také Maloudovi a Mikelovi nevidí Chelsea perspektivu. To se týká i Ferreiry. Z hráčů, kteří zažili Josého Mourinha, přežije prý jen John Terry.

Alespoň část peněz může Chelsea trhnout na Fernandu Torresovi. Sice nesežene kupce, který by zaplatil 50 milionů liber, tedy tolik, kolik dali za španělského útočníka „blues“. Nicméně jeho hodnota zůstala v desítkách milionů.

Cole do Barcelony?
Ashley ColeFoto EPA
Podle některých britských médií by Ashley Cole mohl po sezoně zamířit do Barcelony, která sonduje nezájem o hráčovy služby ze strany Chelsea. Ta na jeho post chce koupit Leightona Bainese z Evertonu, čímž chce dodržet kvótu Angličanů v týmu.

Nejasná je momentálně budoucnost českého gólmana Petra Čecha. Buď v klubu zůstane jako brankářská jednička, nebo odejde a Chelsea povolá z hostování nadějného Thibauta Courtoise.

Než ale ke změnám dojde, povede současný tým dosavadní Boasův asistent Roberto Di Matteo. Klub si od tohoto rozhodnutí slibuje, že alespoň částečně uklidní napjaté vztahy v kabině. Jenže Di Matteo je paradoxně u hráčů oblíbený ještě méně než Villas-Boas…

„Hráči nemohli vystát AVB kvůli jeho aroganci, ale Roberta mají rádi ještě méně,“ říká zdroj listu The Sun s tím, že Chelsea tak zůstává bez trenéra, kterému by hráči důvěřovali.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud