3. ledna 2014 • 14:32

Zázračné dítě! Wenger hodlá nasadit teprve šestnáctiletého kluka

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na sobotní zápas fotbalistů Arsenalu proti Tottenhamu v 3. kole Anglického poháru se pozorně dívejte. Do bitvy o severní Londýn za domácí mužstvo možná vyběhne Gedion Zelalem, teprve šestnáctiletý talent vyhlášené akademie "kanonýrů". Odborníci mladičkému záložníkovi věští velkou budoucnost a stylem ho přirovnávají k Ceskovi Fábregasovi.



Zelalemovi bude 26. ledna teprve sedmnáct let, ale už pomalu proniká do elitního týmu Arsenalu. Podle britského Daily Telegraphu je velmi pravděpodobné, že ho Wenger nominuje do sobotního zápasu FA Cupu proti Tottenhamu.

Talentovaný středopolař je německý fotbalista s etiopskými kořeny. Patřil do akademie Herthy Berlín, v roce 2006 se jako devítiletý klučina přestěhoval do Spojených států. Tam ho objevili skauti Arsenalu, kde pokračuje jeho fotbalový vývoj.

Gedion Zelalem už v šetnácti letech patří mezi hráče prvního týmu Arsenalu Gedion Zelalem už v šetnácti letech patří mezi hráče prvního týmu ArsenaluFoto Profimedia.cz

Na začátku této sezony se už dvakrát objevil na lavičce Arsenalu (v zápasech proti Fulhamu a Tottenhamu), na svůj ostrý start mezi elitou stále čeká.

Na podzim ho totiž na dva měsíce vyřadilo ze hry zranění. Na trávník se vrátil během listopadu, v prosincovém zápase za tým Arsenalu do 21 let zazářil proti Manchesteru United.

To přesvědčilo Wengera, aby šestnáctiletého záložníka vrátil zpátky do prvního týmu. Zelalem bývá přirovnáván k Ceskovi Fábregasovi, který v Arsenalu dirigoval hru, nosil kapitánskou pásku a zlákala ho až nabídka z mateřské Barcelony.

Zelalem by se v sobotním londýnském derby mohl ukázat na trávníku. Aaron Ramsey je zraněný, Wenger nebude riskovat ani nasazení zotavujícího se Mesuta Özila, připravený není ani Alex Oxlade-Chamberlain, Jack Wilshere má zase v nohou dva zápasy ve čtyřech dnech.

Záložní řada se elitnímu celku Premier League díky zdravotním trablům pořádně ztenčila. "Nevnímám tlak, který je kolem mě. Poslouchám jen nejbližší lidi - rodiče a ty, kteří mě milují," vysvětluje svou strategii Zelalem. "Kladu na sebe ty nejvyšší nároky a doufám, že si za áčko letos několikrát zahraju. Ale vím, že jsem pořád velmi mladý a mám před sebou spousty práce," dodává pokorně talentovaný hráč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud