28. ledna 2014 • 23:40

To jsou spoluhráči! Mata má po Youngově parádě první asistenci

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková premiéra se musela líbit! Nejdražší posila v historii Manchesteru United Juan Mata si ve svém prvním zápasu v rudém dresu nejen vychutnal vítězství nad Cardiffem 2:0, ale byl i u obou tref domácího týmu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 1. • 20:45
Manchester United
Manchester United
2:0
ONLINE
28. ledna
20:45
Cardiff City FC
Cardiff City FC
Góly

Domácí: 6. van Persie, 59. Young

Hosté:

Sestavy

Domácí: de Gea – Rafael, Smalling, Evans, Evra (C) – Valencia, Jones, Giggs (71. Cleverley), Young, Mata (84. Januzaj) – van Persie (63. Rooney).

Hosté: Marshall – McNaughton, Caulker, Hudson (C) (69. Turner), John – Noone (78. Dæhli), Medel, Mutch (52. Kim), Whittingham, Bellamy – Campbell.

Náhradníci

Domácí: Lindegaard, Cleverley, Fletcher, Kagawa, Januzaj, Rooney, Hernández

Hosté: Lewis, Turner, Kim, Gunnarsson, Eikrem, Dæhli, Berget

Karty

Hosté: Bellamy

Rozhodčí

Pawson – Cann, McDonough (Webb)

Stadion

Zvláště ta druhá stalo za to. Mata za půlící čarou předal míč na levou stranu Ashleymu Youngovi a o víc se vlastně nemusel starat. Osmadvacetiletý anglický reprezentant si povodil stínícího obránce a ranou k tyči nedal Marshallovi v brance Cardiffu šanci.

Jako na kolotoči si musel připadat hostující gólman už při úvodní brance Manchesteru United. Břevno, výtečný zákrok a nakonec gól Robina van Persieho. Přesně tak se zrodila první a zároveň i vítězná trefa rudých ďáblů. Na jejím začátku však opět stál Juan Mata.

VIDEO: Mata má za sebou úspěšnou premiéru v dresu United

Běžela teprve šestá minuta utkání, když nejsledovanější muž na trávníku Mata našel dlouhým pasem na křídle Patrice Evru. K míči se po kombinaci domácích dostal Young. S míčem se příliš nezdržoval a poslal ho přesně na hlavu Valencii.

Jeho pokus z bezprostřední blízkosti zastavilo břevno, neuspěla ani následná dorážka Van Persieho, kterou zastavil fantastickým zákrokem Marshall. A tak to zkusil nizozemský útočník ještě jednou a tentokrát již síť za létajícím gólmanem Cardiffu trefil.

Matovu premiéru na Old Trafford ukončila 85. minuta utkání, kdy španělského záložníka vystřídal za aplausu diváků Adnan Januzaj.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud