2. března 2014 • 17:00

Citizens potřetí v historii vyhráli Ligový pohár, porazili Sunderland

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City vyhráli potřetí v historii anglický Ligový pohár, když ve finálovém duelu porazili Sunderland 3:1. Favorit utkání prohrával, ale po změně stran díky dvěma gólům v rozmezí dvou minut zápas otočil. Obránce Sunderlandu Ondřej Čelůstka si prestižní duel ve Wembley nezahrál, zůstal na lavičce náhradníků.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 3. • 15:00
Manchester City
Manchester City
3:1
ONLINE
2. března
15:00
Sunderland AFC
Sunderland AFC
Góly

Domácí: 55. Toure, 56. Nasri, 90. Navas

Hosté: 10. Borini

Sestavy

Domácí: Pantilimon – Zabaleta, Demichelis, Kompany (C), Kolarov – Nasri, Fernandinho, Yaya Toure, Silva (77. Javi Garcia) – Agüero (58. Jesus Navas), Džeko (88. Negredo).

Hosté: Mannone – Bardsley, O'Shea (C), Brown, Marcos Alonso – Cattermole (77. Giacherini) – Johnson (60. Gardner), Ki, Colback, Borini – Larsson (60. Fletcher).

Karty

Domácí: Negredo

Hosté: Alonso

Rozhodčí

Martin Atkinson. Asistenti: S. Child, S. Long. Čtvrtý rozhodčí: N. Swarbrick

Stadion

Wembley, Londýn

Návštěva

84697 diváků

Osmnáctý celek ligové tabulky, který v semifinále vyřadil Manchester United, si vyšlápl na jeho městského rivala již po deseti minutách hry. Fabio Borini vyhrál souboj s kapitánem Citizens Vincentem Kompanym a přízemní střelou ke vzdálenější tyči poslal Sunderland do vedení.

 Kompany ale své zaváhání napravil o dvacet minut později, kdy na brankové čáře zastavil pokus bývalého hráče Manchesteru Adama Johnsona. Za dalších osm minut belgický obránce zabránil další inkasované brance, když včasným skluzem překazil samostatný únik Boriniho.

 Vyrovnání po přestávce zařídil precizní střelou do levého horního rohu Yaya Touré a za necelé dvě minuty přidal druhou branku Manchesteru Samir Nasri. Definitivní pečeť na výhru City dal v 90. minutě po Tourého přihrávce střelou k pravé tyči střídající Jesús Navas.

 Manchester City dotáhl do vítězného konce třetí ze čtyř finálových účastí v této soutěži, v letošním ročníku nastřílel 22 branek a inkasoval jen dvě. To je nejméně, kolik kdy vítěz poháru obdržel.

Yaya Toure se postaral o důležitou branku do sítě Sunderlandu
Yaya Toure se postaral o důležitou branku do sítě Sunderlandu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud