1. srpna 2014 • 09:26

Courtois ukázal respekt: Čech patří k nejlepším, chci se od něj učit

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hráčem londýnské Chelsea je už tři roky, ale teprve včera Thibaut Courtois trénoval poprvé s týmem. Nadějný belgický brankář se po dlouhém hostování v Atlétiku Madrid vrátil, aby bojoval o místo v brance s Petrem Čechem. A ani jeden se nehodlá snadno vzdát. V prvním rozhovoru pro klubovou televizi však Courtois vyjádřil českému brankáři velký respekt.



„Do Chelsea jsem přišel před třemi lety, ale okamžitě jsem zamířil na hostování. Tohle byl můj první trénink. Jsem opravdu šťastný, že tu jsem,“ hlásil spokojeně Thibaut Courtois, kterého před několika dny trenér José Mourinho označil za nejlepšího mladého brankáře na světě.

Ovšem boj o místo v brance ještě nevyhrál, Petr Čech je těžký protivník, což skvělými výkony momentálně dokazuje v přípravných zápasech.

„Když jsem byl mladší, vždycky jsem snil, že si zahraji v anglické lize. Tak doufám, že to bude brzy,“ usmál se Courtois s tím, že chce chytat – nikoliv vysedávat mezi náhradníky. „Dostat se do základní sestavy bude bitva, což je ale dobře. Pomáhá to hráči zlepšovat se a hrát ještě lépe. Perfektní,“ podotkl.

Jistě si vzpomínáte, jak vždycky mluvil až namyšleně o tom, že se do Chelsea v roli brankářské dvojky nevrátí. Teď ale hovořil jinak. Uznává Čechovy schopnosti a skromně mluví o tom, že se chce od českého brankáře učit.

„Petr zde prožil nádherných deset let. Je jedním z nejlepších brankářů planety. A já vím, že se můžu ve všem ještě zlepšovat. Je mi teprve 22 let, jsem mladý. A jsem tady, abych se toho hodně naučil od Petra Čecha, trenéra brankářů Christopheho Lollichona i (třetího gólmana) Marka Schwarzera,“ řekl talentovaný Belgičan.

„Budeme tvrdě trénovat a pracovat společně jako jeden tým. Pak už jen musím chytat dobře a doufat, že trenér postaví do branky mě. Je to stejné jako u všech ostatních.“

Podle Mourinha by měl Courtois debutovat v dresu Chelsea v nedělním přípravném zápase proti Werderu Brémy. Pravděpodobně odchytá poločas, pak se vystřídá s Čechem.

„Pro mě je to skvělý problém,“ odvětil portugalský kouč na otázku, koho z nich zvolí za jedničku pro nadcházející sezonu.

„Nikdy jsem se nebál velkých rozhodnutí. Raději jsem v této situaci, než abych měl brankáře, kterému nevěřím. Klub, který chce být silný a bojovat o trofeje, musí mít konkurenci na každém postu,“ dodal Mourinho.

Thibaut Courtois na tréninku s týmem Chelsea.
Thibaut Courtois na tréninku s týmem Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud