8. ledna 2015 • 10:20

Čech v létě posílí Arsenal! Chelsea přestup schválila, píší v Anglii

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohoda je prý na světě. Petr Čech po sezoně přestoupí do Arsenalu a Chelsea s jeho prodejem souhlasí, tvrdí britské deníky. Tím by byl splněn slib, který dalo českému brankáři vedení londýnského klubu na podzim.



Ačkoliv je Čech smluvně vázaný na Stamford Bridge až do roku 2016, Chelsea mu dala zelenou, aby si vybral nový klub dle libosti. Tímto krokem chce českému brankáři ukázat, že si jeho dlouholetých služeb váží. Také ho údajně prodá vzhledem k jeho schopnostem a kvalitám za velice nízkou částku.

Petr Čech údajně zůstane v Chelsea už jen půl roku, pak se přesune do ArsenaluFoto Profimedia.cz
Arsenal, který hledá brankáře, protože trenér Arséne Wenger ztrácí trpělivost s Wojciechem Szczesnym, je podle Daily Star ochotný nabídnout sedm milionů liber. K dispozici může být ale i za pět milionů, píše Daily Telegraph.

Přestup do Arsenalu Čech pravděpodobně neodmítne i z toho důvodu, že zůstane v Londýně, kde se jeho rodině líbí a usadila se zde. Navíc by přestoupil z jednoho velkoklubu do druhého a mohl chytat na vrcholu několik dalších let.

Daily Star informuje, že kouč Arsenalu již jednal s vedením Chelsea a přestup byl odsouhlasen. Nicméně k němu může dojít až po sezoně, o čemž píše Daily Telegraph. A poukazuje na slova agenta Viktora Koláře. „Je tam velká vůle a přání ze strany trenéra a klubu, aby Petr zůstal a pomohl vyhrát titul,“ řekl Kolář před několika týdny pro deník Sport.

Ve skutečnosti se podle informací iSport.cz Čech dohodl s Chelsea na tom, že odejde nejdříve v létě. Nahrává tomu i nedávný odchod brankáře číslo tři Marka Schwarzera do Leicesteru. „Že by Petr přestoupil už v lednu? Ani náhodou,“ zní stanovisko trenéra Josého Mourinha.

Od nové sezony už ale můžeme vídat reprezentačního gólmana v dresu „kanonýrů“.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud