Jan Vacek
25. ledna 2015 • 04:50

Dostal Bonyho do City. U mega přestupů jdou sliby stranou, říká Lacina

Autor: Jan Vacek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup skoro za miliardu se nedělá každý den. Naposledy takový udělal hráčský agent Dalibor Lacina. Právě on stojí za přestupem útočníka Wilfrieda Bonyho ze Swansea do Manchesteru City. „Jeho odchod přicházel v úvahu jen za mimořádnou finanční částku. A v tu chvíli se najednou začíná zapomínat na sliby, dohody, čestná slova,“ vzpomíná Lacina na jednání v rozhovoru pro Nedělní Sport.



Dalibor Lacina se svým klientem po podpisu smlouvy Bonyho Wilfrieda v Manchesteru CityFoto Archiv Dalibora Laciny
Manchester City vysázel do pokladny Swansea za šestadvacetiletého reprezentanta Pobřeží slonoviny 25 milionů liber, tedy zhruba 914 milionů korun. Při započtení možných bonusů by se hodnota celého transferu mohla vyšplhat k jedné miliardě. „Bylo třeba zachovat pevné nervy a chladnou hlavu,“ tvrdí Lacina.

Přitom byl docela v časovém presu. Bony chtěl zamířit na Africký pohár národů, Citizens ale požadovali, aby se reprezentačního dresu na této akci vzdal. Nakonec ale Lacina s kolegy vyjednal, že útočník na šampionát odjel. „Tenhle přestup byl především specifický tím, že jsme v něm jako agenti hráče sehráli velmi aktivní roli. Především v komunikaci mezi oběma kluby,“ prohlašuje.

„Především šlo však o to, že se Bony v každém ze svých dosavadních klubů stal klíčovým hráčem. Jeho odchod přicházel v úvahu jen za mimořádnou finanční částku. A v tu chvíli se najednou začíná zapomínat na sliby, dohody, čestná slova a podobně. Vždycky jsme to museli zmoderovat, naštěstí se to povedlo i tentokrát," oddechl si.

Velký rozhovor s Daliborem Lacinou čtěte v Nedělním Sportu. Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE »

V Nedělním Sportu čtěte velký rozhovor s agentem Bonyho Wilfrieda Daliborem Lacinou V Nedělním Sportu čtěte velký rozhovor s agentem Bonyho Wilfrieda Daliborem LacinouFoto Archiv Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud