26. ledna 2015 • 12:09

Vydra žasl z obratu Watfordu z 0:2 na 7:2. To jsem ve fotbale nezažil, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídaný zápas v sobotu odehrál český útočník Matěj Vydra. Watford v druhé anglické lize prohrával s Blackpoolem po poločase 0:2, ale ve druhé části poslední tým tabulky smetl sedmi góly a nakonec zvítězil 7:2. Dvaadvacetiletý reprezentant, který se po pauze také jednou zapsal mezi střelce, ještě podobný zápas ve velkém fotbale nezažil.



"Hráli jsme špatně. Soupeř nás zaskočil agresivitou a vysokým presinkem. O půli jsme si v kabině řekli, že góly dávat umíme a musíme začít hrát to, co je nám vlastní," řekl Vydra pro web svého manažera Ondreje Chovance.

Hráči Watfordu v šatně věřili, že dokážou špatně rozehraný duel zvrátit. "Všichni vědí, jakou máme sílu hlavně dopředu. Řekli jsme si, že máme 45 minut na to, abychom zápas otočili," uvedl Vydra. "Sedm gólů za 45 minut, to jsem ve velkém fotbale nikdy nezažil," přidal fotbalista hostující z Udine.

Probuzení domácí do 60. minuty vstřelili hned čtyři branky. "Vletěli jsme na ně, dali jsme strašně rychlé góly a soupeře to zlomilo. Odešli fyzicky i psychicky. Nám s každou další trefou narostla křídla a bylo to jen o tom, kolik gólů dáme," konstatoval Vydra.

Pokusí se o přímý postup

Svůj osmý ligový zásah v sezoně zaznamenal v 59. minutě, kdy zvýšil na 4:2. "Náš levý záložník nahrával míč od lajny před bránu, od jejich stopera se to nějak odrazilo a já to z vápna propálil. Konečně jsem dal gól, čekal jsem na něj dost dlouho," popsal situaci Vydra.

"Trefil jsem se snad po 11 kolech. Poslední dobou jsem měl trochu výkyvy, ale podobně na tom byl celý tým. Herně se mi někdy nedařilo podle představ, ale jsem rád, že jsem to zlomil. Doufám, že další góly přijdou. Hlavně, aby Watford postoupil. Chci k tomu svými výkony pomoci," doplnil odchovanec Jihlavy, jehož spoluhráč Daniel Pudil odehrál závěrečných sedm minut.

Šestý Watford po 27 kolech druhé ligy ztrácí čtyři body na vedoucí Bournemouth, na jehož hřišti se představí v pátek. "Bude to hodně těžký zápas, protože jsou hlavně doma moc silní. Ale teď se jim úplně nedaří. Poslední zápas prohráli, což je pro nás dobré, protože na prvního ztrácíme už jen čtyři body," uvedl Vydra.

"Je to zase daleko veselejší než před měsícem. Teď se v přímém souboji ukáže, jestli máme na to hrát o postup. Měli bychom využít toho, že se nám daří střelecky a udělat nějakou šňůru. Do konce ligy zbývají tři měsíce a musíme se pokusit vybojovat přímý postup do Premier League," dodal český útočník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud