3. března 2015 • 16:46

Mourinho o Čechovi: V odchodu mu bránit nebudu. Bude ale stát BALÍK

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spekulace o letním odchodu Petra Čecha z Chelsea opět nabírají na intenzitě. Po informaci, že se londýnský tým zvažuje přivést třiačtyřicetiletého Brada Friedela na Čechovo místo, prohlásil trenér José Mourinho, že českému gólmanovi v létě bránit v odchodu nebude. „On sám moc dobře ví, co je pro něj nejlepší,“ řekl trenér Blues na tiskové konferenci před středečním utkáním proti West Hamu.



Podle slov Josého Mourinha je přestup realizovatelný. Ačkoliv si přeje, aby Čech v klubu zůstal, bude naplno respektovat jeho rozhodnutí. „Mé přání je, aby tu Petr s námi zůstal. Moc bych si to přál,“ pravil portugalský trenér.

A kdyby se přece jen Čech rozhodl pro odchod, nehodlají ho ze Stamford Bridge pustit zadarmo. Podle něj má česká reprezentační jednička i v 32letech se smlouvou do 30. června 2016 pořád vysokou tržní hodnotu. „Nebudu Petra přemlouvat, aby zůstal. Jestliže mi řekne, že chce odejít, řeknu mu svůj názor: Jsi jeden ze tří nejlepších brankářů na světě. To znamená, že za něj budu chtít obrovský balík peněz.“

Trenér Chelsea José MourinhoFoto Reuters

O Čechově odchodu se spekulovalo už mnohokrát. Mluvilo se o chystaném přestupu do Arsenalu. Padaly také úvahy o odchodu do Liverpoolu, PSG, nebo Realu Madrid.

Manažer Viktor Kolář v rozhovoru pro deník Sport ZDE >>> prozradil, že také Barcelona situaci kolem Čecha monitorovala. Jenže v zimním přestupovém období nebyl přestup i kvůli zablokovaným transferům španělského klubu možný.

Zároveň také Kolář naznačil, že větší možnost na realizaci přestupu bude v létě a zatím tomu vše nasvědčuje. Mourinhova slova  takřka dávají odchodu zelenou. Otázkou zůstává, zda se českému brankáři bude chtít odejít a kdo za něj požadované odstupné zaplatí.

Fotbalová Chelsea na tréninku před zápasem osmifinále Ligy mistrů s PSG
Fotbalová Chelsea na tréninku před zápasem osmifinále Ligy mistrů s PSG

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud