29. června 2015 • 20:29

První Čechovo interview: Wenger mě přesvědčil na soukromé schůzce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jedenáct let čekají fotbalisté Arsenalu na anglický titul, brankář Petr Čech však věří, že Kanonýrům nastávají bohatší časy a že i svým přestupem z Chelsea tomu napomůže. Připouští však, že nastupovat proti Blues, kde strávil 11 let, pro něj bude hodně divný pocit.



"Arsenal dlouho čeká na titul a pro mě je výzva svými zkušenosti mu pomoci ho získat. Snad přidám něco trochu navíc, co pomůže," řekl Čech v prvním rozhovoru pro web Arsenalu.

Během angažmá v Chelsea vyhrál Premier League čtyřikrát, triumfoval v Lize mistrů, Evropské lize i Anglickém poháru, motivaci však prý rozhodně neztratil. "Mám stále stejnou motivaci vyhrávat trofeje jako před lety. A věřím, že jsem v Arsenalu našel tým, který chce být také úspěšný. Měl jsem soukromou schůzku s trenérem Arsénem Wengerem a ten mě přesvědčil, že je to pro mě správný krok. Miluji Premier League, chci hrát proti nejlepším hráčům a Arsenal má ty nejvyšší ambice stejně jako já," prohlásil rodák z Plzně.

Petr Ćech jako nový brankář Arsenalu
Petr Ćech jako nový brankář Arsenalu

V rozhodování mu pomohlo i to, jak mu Arsenal popsal spoluhráč z reprezentace Tomáš Rosický, který obléká dres Kanonýrů od roku 2006. "Mluvili jsme spolu během reprezentačního srazu, to jsem ale ještě nevěděl, jak to dopadne. Tomáš byl v Arsenalu vždy spokojený, klub miluje a řekl mi hodně pozitivních věcí," řekl Čech.

Přesto byl pro něj odchod z Chelsea velmi těžký. "Bylo to těžké rozhodnutí, ale chtěl jsem prostě hrát a být užitečný týmu na hřišti. Věřím, že v Arsenalu mám možnost bojovat o místo na hřišti," řekl brankář, který v Chelsea přišel o místo jedničky v konkurenci Thibauta Courtoise.

Hned 2. srpna ho však čeká na startu sezony velká zkouška, protože by se při premiéře v brance Arsenalu měl postavit Chelsea v anglickém Superpoháru. "Pro neutrální fanoušky nemohl být scénář lépe napsán. Bude to velmi vzrušující a zároveň velmi zvláštní zápas. Budu mít určitě hodně divný pocit z toho být na druhé straně a hrát proti svým kamarádům," připustil Čech.

VIDEO: První interview Čecha v Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud