25. srpna 2015 • 13:11

Šílený přestup? United chtějí Neymara vykoupit, dají 6 miliard!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V první chvíli to byla pouze senzační zpráva, nyní se na ní ale nabalují další a další podrobnosti. Brazilec Neymar by skutečně mohl zamířit z Barcelony do Manchesteru United. Anglický velkoklub je totiž připraven ho vykoupit ze smlouvy. Za částku, nad kterou zůstává rozum stát.



Neymar z Barcelony neutíká, nabídka United ho ale hodně zaujala. Seriózní britský deník The Guardian cituje lidi z hráčova okolí, kteří tvrdí, že by Brazilec rád do Anglie zamířil. Chtěl by si totiž vyzkoušet Premier League.

Podle posledních informací jsou United rozhodnutí Neymara získat za každou cenu. Tím je myšleno vykoupení Brazilce ze smlouvy s Barcelonou, kde má klauzuli, za kterou ho ostatní týmy mohou koupit. Ta činí 140 milionů liber, tedy přes 5 miliard korun.

Jenže tím by výdaje anglického celku zdaleka neskončily. S daněmi už částka za přestup dělá 165 milionů liber (před 6 miliard korun). A Neymar by dostal luxusní kontrakt, za pět let by si vydělal 75 milionů liber (2,7 miliardy korun).

Celkově by tedy za Neymarovo angažování United zaplatili neuvěřitelných 240 milionů liber (skoro 9 miliard korun). Ovšem vedení slavného klubu věří, že by se to přesto vyplatilo. Z Brazilce by chtěli udělat globální tvář celé značky.

Faktem je, že Neymar by jistě spustil v Anglii hotové šílenství. Jeho dresy by šly na dračku, částečně by se vynaložené peníze mohly United vrátit i z podílu na jeho reklamních výdělcích. Přesto by šlo o přestup, který nemá ve fotbale obdoby.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud