7. října 2015 • 20:10

Čech se zastal Ospiny: Když se prohraje, všichni něco hledají

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Arsenalu přišel Petr Čech chytat, což se mu zatím plní. Když v zápasech Ligy mistrů dostal dvakrát přednost David Ospina, "Kanonýři" dvakrát prohráli. Je snad chyba v kolumbijském gólmanovi? "David je výborný brankář. Zápasy prohrává i vyhrává tým, ne jednotlivci," hájil svého klubového kolegu český gólman.



Petr Čech je se svou pozicí v Arsenalu spokojený, přestože za londýnský tým nechytá každý zápas. Největší rozdíl oproti minulé sezoně v Chelsea je podle třiatřicetiletého fotbalisty v tom, že je mnohem častěji na hřišti než na lavičce.

Čech za Arsenal nastoupil do všech osmi dosavadních zápasů Premier League, ale v Lize mistrů dostal v brance dvakrát přednost David Ospina. Naopak v minulém ročníku byl český gólman v Chelsea většinou náhradníkem Thibauta Courtoise . "Oproti loňské sezoně je rozdíl ten, že teď občas slyším, že nehraju, než že občas hraju. To je samozřejmě pro mě příjemné," hlásil spoklojeně při úterním setkání s novináři během reprezentačního srazu Petr Čech.

Chytat by chtěl pořád, ale rozhodnutí kouče Arséna Wengera musí respektovat. "Věděl jsem před každým zápasem dopředu, že hrát nebudu. Je to prostě rozhodnutí trenéra, člověk se s tím musí nějakým způsobem vyrovnat a respektovat to. Jestliže se mě někdo zeptá, jestli bych chtěl hrát všechny zápasy, tak bych samozřejmě chtěl," přiznal upřímně.

2447694:gallery:true:true

Ve velkém klubu není možné odehrát všechno

Uvědomuje si, že v nabitém programu plném těžkých zápasů to úplně nejde. "V tom počtu zápasů za celou sezonu a nabitém kádru to ve velkých klubech někdy není možné odehrát všechno. Trenér se snaží využít každého hráče a myslím, že se o tom napsalo až zbytečně hodně," řekl Čech.

Zastal se také kolumbijského spoluhráče Ospiny, který byl minulý týden hodně kritizován za velkou chybu v prohraném utkání Liga mistrů s Olympiakosem Pireus (2:3). "David je výborný brankář se spoustou zkušeností, měl vynikající mistrovství světa v loňské sezoně, chytal výborně. Kdykoli se prohraje, všichni v tom něco hledají, ale prohrává i vyhrává se jako tým. Chyby k fotbalu patří a někdy se stanou. Vždycky je to nepříjemné hlavně pro toho hráče, kterému se to stane. Důležité je jet dál a připravit se na další zápas," prohlásil Čech.

Překvapilo ho, že Chelsea, kde působil jedenáct let, se v nové sezoně vůbec nedaří. Úřadující mistr má po osmi kolech jen osm bodů a je až na šestnáctém místě tabulky. "Ten tým se doplnil přesně podle představ trenéra. Má kádr, který patří k nejlepším v Premier League a to, že se jim takhle nedaří, je pro mě překvapení. Ještě je ale pořád brzy a všechno se může stát. Pořád mají hodně času na to, aby to mohli obrátit," řekl gólman se 116 starty v národním týmu.

2413172:gallery:true:true

2434880:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud