16. října 2015 • 12:10

Opustí po letech Arsenal? Wenger mluvil o konci v klubu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odpůrce trenéra Arséna Wengera tato zpráva zřejmě potěší. Francouzský kouč totiž naznačil, že se jeho působení u fotbalistů Arsenalu po devatenácti letech blíží ke konci. Do konce své smlouvy v roce 2017, chce vyhrát velkou trofej a rozloučit se na vrcholu. Informoval o tom britský Daily Mirror.



Někteří fanoušci mu důvěřují, většina si ale přeje jeho odchod z klubu. Arséne Wenger to nemá v posledních letech jednoduché. Příznivci „kanonýrů“ chtějí úspěchy, velká vítězství, ale ta jim brzy 66letý trenér nepřinesl, alespoň co se týká posledních deseti let.

Na legendární ročník 2003/04 a tehdy slavný tým, který získal titul bez jediné porážky, nedokázal Wenger navázat. Místo, aby Arsenal bojoval o mistrovský titul, jedinými úspěchy, kterých v posledních letech dosáhl, jsou triumfy v FA Cupu či anglickém Superpoháru.

I proto Wenger ve čtvrtek na valné hromadě klubu mezi řádky naznačil, že je připraven skončit na lavičce Arsenalu, předtím však hodlá bojovat o velkou trofej. „Do posledního dne mého kontraktu udělám všechno proto, aby se do tohoto klubu vrátil úspěch, a budu moct odejít v pozici, že ji někdo jiný může pouze vylepšit,“ uvedl Wenger před vedením klubu.

Jeho smlouva končí v roce 2017 a do té doby prý bude trenérem Arsenalu, pak odejde. Ačkoliv to nikde neřekl přímo, Daily Mirror to považuje za jasnou věc. „Pro mě je velmi důležité, že opustím klub ve stavu, kdy ho můj nástupce udělá ještě lepším,“ dodal francouzský trenér ve své řeči.

Zda opravdu chystá konec devatenáctileté éry, se teprve uvidí. Nicméně v aktuálním ročníku Premier League na druhé příčce za Manchesterem City o dva body, zato v Lize mistrů tápe. Prohrál s Dinamem Záhřeb i Olympiakosem. 

2447694:gallery:true:true

2440644:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud