16. prosince 2015 • 16:22

V Chelsea řeší Mourinha. Abramovič už má náhradu, píší v Anglii

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak dopadne osud José Mourinha v Chelsea? Devět ligových proher na kontě aktuálního mistra je už skutečně moc. Portugalský kouč měl dosud i přes mizerné výsledky plnou podporu od majitele Romana Abramoviče. Situace se zhoršila po pondělní prohře Chelsea na Leicesteru (1:2). Vedení klubu v těchto chvílích jedná o budoucnosti svého šéfa střídačky. Renomovaný britský deník Times už přinesl informaci, že náhradou by mohl být španělský trenér Juande Ramos, který naposledy vedl ukrajinský Dněpr.



Jediný bod od sestupového pásma a devět proher za šestnáct kol je opravdu silné kafe. Chelsea se řítí do pořádné propasti, zmar aktuálního mistra podtrhla pondělní ztráta na Leicesteru. Jediným světlým bodem je postup do osmifinále Ligy mistrů, jenže to v klubu s názvem Chelsea nestačí.

Přibývají zvěsti, že Mourinhovi se bortí kabina. Majitel klubu Roman Abramovič má podle zdrojů britského Timesu strach z toho, že rozbité vztahy a narušená morálka už není obnovitelná pod vedením současného kouče.

V Anglii už se řeší možná náhrada. Právě Times přišel s velmi překvapivým jménem - pokud by k odvolání Mournha došlo, do křesla by se mohl dostat jako dočasný trenér do konce sezony španělský stratég Juande Ramos.

2527834:gallery:true:true

Zkušený, 61letý kouč v Anglii trénoval Tottenham v sezoně 2007/2008, s klubem vyhrál Ligový pohár. Naposledy trénoval ukrajinský Dněpr, kde mu vypršel kontrakt v červnu 2014. Největší úspěchy zaznamenal v Seville, kde dvakrát slavil výhru v poháru UEFA.

Ramos je známý pro své tvrdé praktiky, v Tottenhamu například zakázal hráčům jíst kečup. Abramovič pravděpodobně hledá kouče na krátkodobý úvazek do konce sezony, kdy by mohl k týmu přivést mnohem větší osobnost. Ramos je momentálně volný a na rozklíženou kabinu by mohl platit.

Mourinhova pozice už zdaleka není tak neotřesitelná, jak se ještě před pár týdny zdála. Už na začátku prosince vedení klubu dlouze diskutovalo o tom, zda Portugalce ve funkci podržet. Nakonec dostal zelenou k pokračování, nicméně po prohře na Leicesteru se otázka jeho setrvání znovu tématem pro klubové vedení.

Pokud se Abramovič rozhodne Mourinha zbavit, bude ho to stát nemalé finance. Portugalský kouč má u týmu luxusní smlouvu až do jara 2019, klub by jeho vyplacení mohlo stát až 40 milionů liber (přes miliardu korun).

2527953:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud