16. prosince 2015 • 11:38

Fábregas se pustil do Chelsea: Musíme si své platy zasloužit!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devět ligových porážek, nálada v šatně na bodu mrazu. Hráči Chelsea si ve své situaci těžko můžou vychutnávat blížící se období vánočních svátků. Na mizerných výkonech úřadujícího šampiona Premier League nesou velkou vinu především hráči. "Když jsme placení jako velcí fotbalisté, musíme se tak chovat a převzít odpovědnost za výsledky," burcuje mančaft španělský záložník Cesc Fábregas. Právě jeden z těch, který šel s formou rapidně dolů.



Trenér José Mourinho si po pondělní porážce na Leicesteru (1:2) nebral servítky. "Cítím, že hráči svým výkonem zradili mou práci," zlobil se portugalský kouč, kterého popudily především obě inkasované branky padlé po situacích, na které svůj tým dopředu chystal.

Z klubu unikají do médií různé informace. Hráči už prý nehodlají snášet Mourinhovy metody, atmosféra v tréninkovém centru v Cobhamu je čím dál horší. Někteří členové kádru ale nehledají výmluvy a chyby jinde, naopak se snaží hledat příčiny především mezi sebou.

"Všichni musíme převzít odpovědnost. Když jste velký hráč a podle toho tak placený, musíte podle toho hrát a také se tak chovat," vyzývá celý kolektiv "blues" záložník Cesc Fábregas.

"Stane se, že odehrajeme mizerné zápasy. Ale správný přístup k utkání tam musí být pokaždé. Tohle tam nyní u všech hráčů Chelsea rozhodně vidět není," neskrývá rozladění španělský reprezentant.

2527834:gallery:true:true

Hvězdný kolektiv, který v minulé sezoně suverénně ovládl Premier League, se podle informací britských médií začíná víc a víc sypat. Tým se ocitl jediný bod od sestupových příček, vztahy v šatně přestávají fungovat. Eden Hazard přemýšlí o útěku pryč, útočník Diego  Costa působí na trávníku víc a víc podrážděně, navíc nedává góly. Výrazně se zhoršila forma většiny opor mužstva.

"Každý fotbalista má svou hrdost," zdůraznil Fábregas. "Okay, teď asi nemůžeme vyhrát Premier League. Ale sakra, přece jsme schopní hrát všichni mnohem lépe," ví 28letý tvůrce hry.

Fábregas je přesvědčený, že Chelsea je schopná současnou krizi zvládnout. "Teď není čas myslet na to, na jakém místě v lize skončíme. Říkáme si to pořád. Jeden zápas remizujeme, ten další vypadá snadně. Jenže potom prohrajeme. Teď ale chci myslet jen na to, jak v sobotu porazit Sunderland a podat co nejlepší výkon."

2527953:gallery:true:true

2510121:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud