17. prosince 2015 • 13:01

Mourinho se opět pustil do hráčů Chelsea: Změňte i přístup k životu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vždy své hráče bránil vlastním tělem. Vedl psychologické války, svým chováním veškerou pozornost strhával na sebe, čímž sejmul tlak ze svých svěřenců. V aktuální krizové situaci v Chelsea ale José Mourinho změnil chování. Po pondělní porážce na Leicesteru otevřeně kritizoval členy svého kádru. "Někteří by měli změnit svůj přístup k životu i fotbalu," prohlásil kouč, jehož pozice je momentálně ve velkém ohrožení.



Devět proher ze šestnácti ligových zápasů donutila José Mourinha přehodnotit svůj přístup. Své hráče většinou do krve bránil, odmítal je kritizovat na veřejnosti, Po utkání na Leicesteru (1:2) ale volil úplně jiné věty.

"Hráči zradili mou práci. Je to hodně frustrující," čertil se portugalský kouč po dalším nezdaru. Nelíbily se mu inkasované góly, stejně jako bídná ofenziva. Selhání tentokrát hodil rovnou na své svěřence, nikoliv na svá bedra. "Myslím, že někteří hráči v Chelsea by měli přehodnotit svůj přístup. Životosprávu, přístup k fotbalu i ke klubu," prohlásil Mourinho později v rozhovoru pro klubovou televizi.

2527834:gallery:true:true

"Kolik milionů lidí by rádo hrálo fotbal a přitom nemůže? Na hřišti byste neměli promarnit ani minutu. Každý moment si na sto procent užívat a odevzdat absolutně všechno," pokračoval. "Chelsea je velký klub, fotbal je víc než práce. Je to vášeň. Každý zápas byste měli odehrát s absolutním zaujetím."

Symfonie mezi trenérem a týmem v Chelsea evidentně příliš neladí. Mourinho už vůbec neskrývá, že přístup některých svěřenců se mu nelíbí. "Ano, z některých hráčů jsem opravdu frustrovaný. Na druhou stranu vidím, že jiní odevzdávají týmu absolutně všechno a nezaslouží si prohrávat," pokračoval 52letý kouč.

Mourinho se dostal pod obrovský tlak, klub jedná o jeho možném odvolání. V médiích padají jména eventuelních nástupců. Poslední variantou číslo jedna je podle anglických listů dočasné angažování Guuse Hiddinka, v létě pak hlavní prioritou příchod Diega Simeoneho z Atlétika Madrid.

Pokud ale Mourinho obří krizi anglického šampiona ustojí, nejspíš si bude balit kufry řada fotbalistů. Nespokojený je Eden Hazard , kontrakt možná nebude prodloužený kapitánovi Johnu Terrymu. Změny by se týkaly i dalších fotbalistů, především v ofenzivní fázi.

2527953:gallery:true:true

2510121:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud