24. prosince 2015 • 12:41

Miliardář si chtěl koupit klub v Anglii. Smůla, vánoční dárek nevyšel

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dárek v podobě vstupu do nějaké slavného anglického klubu si jordánský miliardář Hasan Abdullah Ismaik sice nenadělil. Ale už se na tom pracuje. V prosinci se vydal na Ostrovy a v uplynulém týdnu vstoupil do jednání s dvěma kluby z Premier League. „Myslím si, že je ideální čas koupit klub v zemi, kde je fotbal takovou zábavou a vášní,“ prohlásil magnát.



Boháč už vlastní šedesát procent v německém klubu Mnichov 1860, jenže ten se potácí ve druhé lize. Na návrat mezi elitu to nevypadá ani náhodou a v konkurenci s Bayernem je v Mnichově pouze chudým bratříčkem. Přitom stavební magnát Ismaik není, co se týče bohatství, také žádné ořezávátko. Časopis Forbes odhadl jeho osobní majetek na dva biliony dolarů.

Podle anglických médií chce Ismaik utrácet a jedná prý s dvěma kluby z Premier League a dvěma konkurenty z druhé nejvyšší soutěže. Mrknout se byl třeba na zápasy Arsenalu s Manchesterem City a Chelsea se Sunderlandem.

„Anglický fotbal je plný velkých týmů s obrovskou historií. Premier League je neuvěřitelná liga, kde federace podporuje kluby. Jsou nastavena pravidla, kde se klubům i investorům dostává velké podpory,“ pochvaluje si magnát.

Neodtajnil ale, jak jsou jeho námluvy na Ostrovech daleko. „Mohlo by to trvat měsíc, nebo to může trvat pár let, ale vážně uvažujeme o investici do klubu v Anglii,“ prohlásil muž, který zachránil v roce 2011 klub Mnichov 1860 a pomohl mu z platební neschopnosti. V Německu ale není spokojen s omezením svých rozhodovacích pravomocí, proto je nyní připraven vyzkoušet fotbalové štěstí jinde.

„Chceme podporovat tam, kde to funguje a kde se nám dostane i více respektu. Chceme klub, s nímž se budeme moci posunout dopředu,“ potvrdil záměr investovat na Ostrovech. „Ale hlavně se tou investicí budeme chtít bavit. Myslím, že je v tomhle směru investice do fotbalu ve Velké Británii, to pravé,“ dodal.

Odkud jsou majitelé klubů z Premier League
Anglie (8) - Crystal Palace (Steve Parish), Everton (Bill Kenwright), Newcastle (Mike Ashley), Norwich (Delia Smith a Michael Wynn-Jones - Anglie/Wales), Stoke (rodina Coatesova), Tottenham (Joe Lewis), West Brom (Jeremy Peace), West Ham (David Sullivan a David Gold)
USA (5) - Arsenal (Stan Kroenke), Aston Villa (Randy Lerner), Liverpool (John W Henry) Man Utd (Glazerova rodina), Sunderland (Ellis Short).
Rusko (2) - Bournemouth (Maxim Demin), Chelsea (Roman Abramovič).
Wales (1) - Swansea (Morganova rodina)
Itálie (1) - Watford (Gino Pozzo).
Švýcarsko (1) - Southampton (Katharina Liebherr)
Thajsko (1) - Leicester (Srivaddhanaprabha rodina).
SAE (1) - Man City (Šejk Mansour)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud