28. prosince 2015 • 21:38

Anglie se klaní Čechovi. Může na sebe být pyšný, smekl Wenger

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokázal to. Petr Čech v pondělí večer překonal rekord v počtu vychytaných nul v Premier League. Číslo 169, na kterém se o první příčku dělil s Davidem Jamesem, vylepšil na 170 a osamostatnil se na čele. Na adresu 33letého gólmana se okamžitě snesla řada obrovských gratulací. "Na tenhle úspěch může být opravdu pyšný," ocenil svou jedničku po výhře nad Bournemouthem (2:0) trenér Arsenalu Arséne Wenger.



Čech na vylepšení rekordního čísla čekal dva zápasy, v domácím duelu s Bournemouthem už to konečně klaplo. Při výhře 2:0 moc práce neměl, nicméně vychytanou nulou překonal velký historický milník.

"Petr má být na co pyšný, protože je to mimořádný úspěch," chválil Čecha trenér Arséne Wenger. "Lidé si možná ani neuvědomují, co je třeba obětovat, aby brankář udržel tak dlouho vyrovnanou výkonnost. Je to ale také pozoruhodně nadaný brankář. Dá se přirovnat k Davidu Seamanovi," uvedl kouč Arsenalu s odkazem na brankářskou legendu Arsenalu.

2542941:gallery:true:true

Gratulace směrem k českému reprezentačnímu gólmanovi přicházely i z dalších stran. "Zpátky na vítězné cestě bez obdržené branky! Také obrovská gratulace Petru Čechovi za jeho 170. čisté konto," napsal na Twitteru obránce Arsenalu Héctor Bellerín. "Byl to těžký zápas, ale dobře zakončený rok 2015. Skvělá práce Petra Čecha při jeho rekordním čistém kontu," dodal další Čechův spoluhráč, velšský reprezentant Aaron Ramsey.

Kvality dlouholetého gólmana Chelsea uznal i David James, který pondělním zápasem o rekord přišel. "Gratuluji Petru Čechovi k jeho rekordu čistých kont. Ještě nějaké další nuly přijdou, je to skvělý chlap," napsal bývalý gólman Liverpoolu či Manchesteru City.

Čech přišel do Anglie v roce 2004, až do minulé sezony hájil barvy Chelsea. V létě přestoupil do Arsenalu, kde zaujal pozici jasné jedničky, podává skvělé výkony a přispívá k tomu, že "kanonýři" v současné chvíli vedou celou ligu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud