Karel Häring
17. února 2016 • 14:25

Cesta Leicesteru k titulu? SEDM dní volna a pláže v Dubaji

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohráli způsobem, který musel drásat jejich statečná srdce, ale teď mohou na několik dní fotbal vypustit z hlavy. Hráči Leicesteru City totiž od svého trenéra Claudia Ranieriho dostali v plné sezoně týdenní volno. Italský kouč zariskoval, ovšem „lišky“ z toho mohou i profitovat. Uvidíme se příští pondělí, uslyšeli hráči od Claudia Ranieriho po porážce na půdě Arsenalu (1:2). Možná v tu chvíli byli sami překvapení, protože věděli, že bodový plán nesplnili.



Na začátku byla sázka. Nebo spíš takový hec. Trenér Claudio Ranieri se před sérií zápasů s Liverpoolem, na Manchesteru City a Arsenalu špičkoval s hráči, kolik z náročné série udělají bodů. „Trochu jsme si zariskovali, protože oni na to zareagovali: ,Když uděláme devět bodů, dáte nám týden volna?‘“

To se jim nakonec nepodařilo. Po vítězství nad Liverpoolem (2:0) a impozantním triumfu na Etihad Stadium proti Manchesteru City (3:1) podlehli Arsenalu 1:2, ačkoliv ještě dvacet minut před koncem vedli a nakonec prohráli gólem z posledních vteřin. „Získali jsme jen šest bodů, ale řekl jsem si ,OK‘. Původně bych byl spokojený s bodem ze City a s bodem z Arsenalu, tedy se dvěma, a máme tři. Proto jsem jim sdělil: ,Je to, jako byste vyhráli, jděte domů, uvidíme se příští pondělí.‘ Zasloužili si to, předvedli fantastický výkon.“

Sám Ranieri vyrazil do Říma, většina hráčů podle něj zamířila za sluníčkem, s pravděpodobnou destinací: luxusní Dubaj.

2595225:gallery:true:true

Leicester si může tuto „pidi“ zimní přestávku dovolit kvůli vyřazení z Anglického poháru. O víkendu jsou na programu zápasy této soutěže a Premier League pro ně pokračuje až 27. února soubojem s Norwichem.

Na jednu stranu to vypadá jako riziko pustit hráče v plné sezoně bez dozoru na týden pryč, byť se zřejmě nebude opakovat průšvih z loňského léta. Tehdy si na posezonním turné v Thajsku pozvali tři hráči (ani jeden už v klubu nepůsobí) na hotel prostitutky a sexuální hrátky, při kterých je častovali rasistickými poznámkami, si nahráli na video. To se pak dostalo do světa.

Ranieri svým hráčům věří. Všichni vědí, co leží v banku. Leicester může poprvé získat titul. „Neznamená to, že by odjezdem na dovolenou házeli ručník do ringu. Může to být Ranieriho majstrštyk, jak z psychologického vlivu, tak fyzického,“ napsal Matt Hughes v The Times.

„Lišky“ si totiž mohou před závěrečnou třetinou ročníku orazit a načerpat nové mentální síly poté, co tlak na outsidera začínal nabírat na intenzitě. Leicesteru už zbývá jen dvanáct utkání do konce sezony. V tom má velkou výhodu, v kombinaci s papírově příznivějším losem, oproti konkurentům, protože Tottenham i Arsenal bojují na třech frontách, Manchester City dokonce na čtyřech, jelikož jej koncem února ještě čeká finále Ligového poháru proti Liverpoolu.

No, jestli i tento tah Ranierimu vyjde, tak v Anglii snad opravdu zavedou krátkou zimní pauzu. A pojmenují ji po něm.

2586111:gallery:true:true

2588118:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud