15. února 2016 • 21:18

Van Gaal balí kufry? Náznaky, proč Mourinho přijde už na Arsenal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je stále pod větším tlakem. Sobotní porážka 1:2 na hřišti Sunderlandu, předposledního týmu Premier League, ještě víc rozkývala židli pod Louisem van Gaalem. Nizozemský kouč Manchesteru United podle některých britských médií skončí svou práci na Old Trafford velmi brzy. Pravděpodobný nástupce José Mourinho může být jmenovaný už koncem února.



Van Gaal má platný kontrakt i na následující sezonu, vedení United ale už teď chystá změny. Podle britských médií půjde nizozemský stratég od válu. Teď jde jen o to, kdy k jeho odvolání dojde.

Zkušený kouč měl podle původního plánu dotrénovat alespoň rozběhlou sezonu. Poslední porážka na Sunderlandu, kterou si United značně zkomplikovali cestu do první čtyřky opravňující k účasti v Lize mistrů, ale možná trenérskou rošádu ještě urychlí.

José Mourinho , o kterém se v souvislosti s United nejvíc mluví, možná půjde do akce ještě v aktuálním ročníku. Britský The Sun uveřejnil informaci, že k angažování bývalého trenéra Chelsea dojde před 28. únorem, kdy United hostí Arsenal.

Van Gaala by podle tohoto scénáře čekaly na lavičce "rudých ďáblů" už jen tři zápasy - dva souboje ve vyřazovací fázi Evropské ligy proti dánskému Midtjyllandu a 5. kolo FA Cupu se Shrewsbury.

2594376:gallery:true:true

Pyšný celek z Manchesteru předčasným odvoláním kouče nemá příliš co ztratit. Nejlepší týmy se v Premier League bodově vzdalují, nervozita i nevraživost fanoušků roste do těžce zvladatelných výšin.

Příznivce čím dál víc irituje herní styl týmu, mizerné jsou i celkové statistiky. United za dobu fungování Premier League uhráli zatím nejméně bodů ve své historii (41 ze 26 zápasů), navíc z týmů patřících do první sedmičky tabulky vstřelili nejméně branek (33).

Byť na veřejnosti dohady o možném konci popírá, Van Gaal s předčasným odchodem z Manchesteru možná už počítá. Britští novináři tak usuzují i podle informací o Van Gaalově novém bydlení.

Se svou manželkou totiž musel opustit svůj současný luxusní byt ve čtvrti Greater Manchester. Van Gaal si jako nové přístřeší vybral nový apartmán, který má hodnotu 1,4 milionu liber (35 milionů korun).

Reportérům se podařilo zjistit, že Van Gaal uzavřel novou nájemní smlouvu tak, aby se prodlužovala vždy po každém měsíci. Většinou se uzavírá minimálně roční kontrakt, jenže Van Gaal se zřejmě nechtěl vázat na delší dobu. Prý dokonce souhlasil se zvýšením měsíčního nájmu, který dělá 4,5 tisíce liber měsíčně (157 500 korun), místo původních tří tisíc.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud