2. března 2016 • 23:31

Zmar Arsenalu, přišel o gólmana. Čech je zraněný, řekl Wenger

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bídná série fotbalistů Arsenalu pokračuje. Po prohře s Barcelonou a na Manchesteru United přišla další ztráta. Tentokrát obzvlášť bolestivá vzhledem k boji o anglický titul. V domácím ligovém duelu podlehl velký favorit Swansea 1:2. Naštvaní fanoušci Arsenalu podle reportérů na místě vyprovázeli trenéra Arséne Wengera ironickým potleskem. Čisté svědomí tentokrát nemá ani Petr Čech, který spolu s obránci zaváhal při druhé brance. Trenér Wenger po utkání prozradil, že se týmová jednička zranila a Čech o víkendu zmešká klíčový duel na Tottenhamu.



Obrovský zmar pociťují zejména v Arsenalu. Londýnský klub letos cítí ohromnou šanci, že by po 12 letech mohl urvat titul. Jenže se opakuje stará písnička - v klíčové fázi sezony Wengerova parta spíš nabírá ztrátu.

Třetí tým ligy nechal doma všechny body trápící se Swansea. Po zásahu Joela Campbella sice Arsenal vedl 1:0, soupeř ale utkání otočil a vyhrál 2:1.

Vítěznou branku Swansea, kterou vstřelil v 74. minutě Ashley Williams, si možná bude vyčítat Petr Čech . Balon po standardní situaci proletěl kolem něj v malém vápně, až se do sítě odrazil od nohy šťastného střelce.

Aby toho nebylo málo, Čech se v utkání zranil. "Ano, Petr Čech je zraněný," potvrdil po utkání trenér Arsenalu Arséne Wenger s tím, že jde o svalový problém. "Obávám se, že nebude k dispozici na zápas na Tottenhamu (v sobotu 5. března). Ale mám plnou důvěru v Davida Ospinu," dodal francouzský kouč.

 2617398:gallery:true:true

"Před zápasem měl lehké problémy s tříslem a myslím, že s tím dnes večer trochu bojoval. V sobotu nebude hrát," zopakoval Wenger na pozápasové tiskové konferenci.Jak vážné je Čechovo zranění, trenér Arsenalu zatím netuší. "Uvidíme. Je to svalový problém, problém s lýtkem, a teď nevím, jak dlouho bude mimo hru," dodal Wenger.

Čech se podle slov trenéra zranil ve chvíli, když v závěru utkání šel na rohový kop do vápna soupeře a poté se musel rychle vracet zpět k vlastní brance.

Celkově šlo pro Arsenal o mizerné utkání. "Měli jsme dnes opravdu smůlu, obzvlášť ve finální fázi. Oni (Swansea) měli dvě střely na branku a dali dvě branky," posteskl si Wenger. "Před prvním gólem jsme přestali hrát, protože tam byl faul na Mesuta Özila. Protihráč ho držel pod krkem, měli jsme kopat přímý kop," zlobil se francouzaský kouč.

Po prohře se Swansea zůstává Arsenal v tabulce na třetím místě se šestibodovou ztrátou na vedoucí Leicester. Ten jediný z elitních týmů Premier League neprohrál, když v úterý doma remizoval s West Bromwichem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud