24. března 2016 • 20:50

Benteke se opřel do Kloppa: Do Dortmundu mě chtěl, teď mě ignoruje

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl v Liverpoolu obsadit pozici hlavního střelce. Stát se novým symbolem „reds“. Předpoklady k tomu měl perfektní, avšak nyní je belgický reprezentační útočník Christian Benteke na odchodu z Anfield Road. Nehraje tolik, kolik by si sám přál, fanoušci z něho nejsou nadšeni a navíc, veřejně kritizoval trenéra Jürgena Kloppa. „Nerozumím tomu, proč mě ignoruje, když mě předtím chtěl do Dortmundu,“ nebál se říct 25letý forvard pro belgický Sport/Voetbal magazín.



Frustrace. Zklamání. Rozčarování. Těžko byste hledali jiná slova, které se nyní honí belgickému útočníkovi hlavou. Když v létě přicházel do Liverpoolu za 32,5 milionu liber, určitě si nemyslel, že za pár měsíců bude znovu muset řešit svojí budoucnost.

„Kdybych tenkrát věděl, že v klubu nebudu útočníkem číslo jedna, nikdy bych Liverpoolu nepodepsal,“ řekl pro deník The Times. „Vše se neslo v duchu, že budu hrát za velký klub. A začalo to dobře,“ vzpomínal Benteke na úvodní utkání pod bývalým manažerem Liverpoolu Brendanem Rodgersem.

„Pod ním jsem věděl, že dostanu příležitost ukázat své kvality. Ukázat, že klub za mě nevyhodil peníze z okna a že si zasloužím nosit dres Liverpoolu. Ale nyní…,“ narazil vytáhlý forvard na období s příchodem německého trenéra Jürgena Kloppa. „Nerozumím tomu, proč, když mě chtěl kdysi do Borussie Dortmund, mě nyní ignoruje,“ řekl Benteke natvrdo, co si o novém trenérovi myslí.

2639045:gallery:true:true

V posledních pěti duelech odehrála letní posila Liverpoolu pouze 77 minut a byl z toho jeden gól při výhře na půdě Crystal Palace. Přednost dostávají uzdravený Daniel Sturridge či krajan Divock Origi. Faktem ovšem je, že se tento tahl Kloppovi vyplácí. Uspěl proti Manchesteru City a v Evropské lize se dostal do čtvrtfinále přes rivala Manchester United. „Od roku 2012, kdy jsem přestoupil do Anglie, jsem nikdy neseděl mezi náhradníky tak dlouho. Mrzí mě to, zvláště, když je moje kondice asi nejlepší za poslední léta,“ povzdychl si.

„Můj otec, který si o mě bál, mi řekl, že s tímhle nic nezmůžu. Hovořil jsem s Edenem Hazardem a Marouanem Fellainim a oba mi řekli, že pokud semnou prostě kouč nepočítá, nic s tím nenadělám,“ dodal Benteke.

Liverpool tak čeká opět velmi zajímavé letní přestupové okno. Trenér Jürgen Klopp však nebude během pauzy řešit pouze Bentekho, v posledních dnech se objevily spekulace, že by čerstvý francouzský mistr PSG rád získal Daniela Sturridge.

Fotbalisté Liverpoolu ztratili v utkání anglické ligy v Southamptonu dvoubrankový náskok
Fotbalisté Liverpoolu ztratili v utkání anglické ligy v Southamptonu dvoubrankový náskok

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud