dvo
13. května 2016 • 13:40

Rosický končí v Arsenalu. Chce hrát ještě dva roky, Sparta potvrdila zájem

Autor: dvo, Karel Häring
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Arsenalu Arséne Wenger potvrdil, že český záložník Tomáš Rosický odejde po deseti letech z londýnského klubu. „Opustí nás tři velké osobnosti. Neodchází natrvalo, do klubu se mohou kdykoliv vrátit,“ řekl francouzský kouč na tiskové konferenci. Společně s Rosickým v klubu skončí Francouz Mathieu Flamini a Španěl Mikel Arteta. Je možné, že se český záložník s fanoušky rozloučí v nedělním utkání s Aston Villou.



Už dlouho toto oznámení viselo ve vzduchu, nyní je to oficiální. Rosický nebude v příští sezoně na Emirates Stadium pokračovat. Na páteční tiskové konferenci to potvrdil trenér Arséne Wenger. 

Ten vysoko ocenil kvality všech hráčů, kteří jeho kádr opustí. "Arteta byl skvělý vůdce, stejně jako Flamini, Tomáš Rosický tu strávil deset let," připomněl Wenger, že Rosický byl služebně nejstarším členem týmu. „To se nepodaří hned tak zopakovat. Není hodně hráčů, kteří by vydrželi v Arsenalu tak dlouho,“ řekl iSport.cz také hráčův manažer Pavel Paska.

A budoucnost Rosického? Nyní se především čeká zda se objeví v nominaci českého týmu pro EURO 2016. A v další sezoně? "Jsou tam alternativy, USA, Emiráty, rozhodujeme se, ale nejbližším cílem je nominace. Potom se může v průběhu EURO něco stát. Tomáš by chtěl ještě dva roky hrát fotbal na vrcholové úrovni," prozradil Paska.

Vyloučený není podle něj ani návrat do Sparty, kde Rosický svoji kariéru rozjel. "Samozřejmě o tom přemýšlíme, je to v úvahách."

To ostatně potvrdil v prohlášení na svých internetových stránkách také letenský klub. "Nadále platí, že Tomáš Rosický je pro Spartu zajímavý hráč a ACS má o jeho služby zájem. Zástupci nejužšího vedení klubu jsou také v úzkém kontaktu s hráčovým manažerem Pavlem Paskou," uvedla Sparta v prohlášení. 

V této sezoně jen jedno utkání za áčko

35letý záložník stihl v aktuální sezoně odehrát v dresu prvního týmu Arsenalu pouze dvacet minut při lednovém vítězství v FA Cupu proti Burnley. Na trávník se vrátil po 255 dnech, kdy léčil poraněné koleno z reprezentačního utkání proti Islandu. Znovu se však zranil a mimo byl až do dubna, kdy si zahrál první utkání za juniorku.

A dařilo se mu. Za juniorský tým si připsal i asistenci. Úterní finálový duel play off juniorského soutěže s Aston Villou však zmeškal kvůli nachlazení.

V neděli čeká první tým Arsenalu poslední ligové utkání sezony shodou okolností znovu proti Aston Ville a je možné, že se v něm představí i Rosický, který by se mohl zároveň rozloučit s fanoušky, kteří si ho velmi oblíbili.

V dresu „kanonýrů“ působil Rosický téměř deset let. Do klubu přestoupil v roce 2006 z Borussie Dortmund. Jeho působení v Arsenalu poznamenala řada zranění. S klubem získal dvakrát trofej v FA Cupu.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Everton 2:0. A Rosický dal gól!
Video se připravuje ...

Tomáš Rosický bojuje o míč s mladíky z Newcastlu
Tomáš Rosický bojuje o míč s mladíky z Newcastlu

TOP 5 gólů 21. kola Premier League: Rosický umotal se Sánchezem soupeře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud