4. května 2016 • 10:19

Je Rosický fit pro EURO? Má třetí start po zranění, zvládl už celý zápas

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrá zpráva pro reprezentačního trenéra Pavla Vrbu. Nominace na EURO se blíží a záložník Tomáš Rosický má za sebou třetí start od návratu po zranění stehenního svalu za juniorku Arsenalu. V úterý večer proti Blackburnu vydržel na hřišti poprvé celých 90 minut a přispěl k vítězství 2:1.



Trenér Arsenalu Arséne Wenger se díval z tribuny a musel vidět, že Rosický je opět ve větší pohodě. Zvládne toho na hřišti víc a víc. Před necelými čtyřmi týdny zvládl při vítězství nad Newcastlem 3:1 strávit na hřišti jen první půli, při prohře se Swansea 1:3 o týden později vydržel na hřišti 71 minut. Naposledy zvládl na hřišti už celý zápas.

Pro českou reprezentaci je to pozitivní zpráva. Vrba si k Rosického případné nominaci na šampionát nestanovil podmínku, aby odehrál zápasy zpátky v Premier League. „Potřeboval bych, aby měl nějakou zápasovou zátěž. Jestli v áčku nebo rezervě Arsenalu, to pro mě není tolik podstatné. Ale zápasovou zátěž musí mít, aby si sám vyzkoušel, že jeho stav je takový, abych uvažoval o jeho nominaci,“ uvedl Vrba při posledním srazu v březnu.

Optimistou je také Rosického klubový spoluhráč Petr Čech . "Zakousl se do toho, na tréninku vypadá výborně. Je plný sil a je z něj cítit, že má radost z návratu na hřiště," řekla minulý týden pro deník Sport brankářská jednička Arsenalu. "Myslím, že s jeho talentem a zkušenostmi mu stačí dva tři zápasy na jakékoliv úrovni, aby byl připravený na EURO," uvedl Čech. V tom případě by už měl Rosický splněno.

Tomáš Rosický v juniorce Arsenalu po návratu
Newcastle - Arsenal 1:3 (odehrál 45 minut)
Arsenal - Swansea 1:3 (odehrál 71 minut)
Arsenal - Blackburn 2:1 (odehrál celý zápas)

Více o Tomáši Rosickém ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud