23. května 2016 • 13:02

United vyhodili kouče Van Gaala. Na rozloučenou dostane miliony

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Manchesteru United (a patrně i mnozí hráči) slaví - klub v pondělí definitivně potvrdil konec nizozemského kouče Louise van Gaala. Čtyřiašedesátiletému trenérovi, který prý byl kvůli svým drsným metodám extrémně neoblíbený i v kabině, nepomohl ani sobotní triumf v FA Cupu. Jeho nástupcem se má podle britských médií stát José Mourinho, kterého prý čeká v úterý poslední jednání s vedením klubu.



Louis van Gaal přišel do United v roce 2014, kdy nahradil Davida Moyese, který jako náhrada za legendárního Alexe Fergusona vydržel jen 10 měsíců. Van Gaal podepsal smlouvu na tři roky, poslední sezony už se tedy ale nedočká. Zato se mluví o odstupném ve výši 5 milionů liber (175 milionů korun), podle BBC ale ještě bude o částce s klubem jednat.

Fanoušci na Louise Van Gaala pískali, když si ale šel po triumfu v FA Cupu pro trofej, někteří z nich si s Nizozemcem plácli na oslavu.
Fanoušci na Louise Van Gaala pískali, když si ale šel po triumfu v FA Cupu pro trofej, někteří z nich si s Nizozemcem plácli na oslavu.

Svůj další osud si přijel nizozemský kouč vyslechnout do tréninkového centra United v Carringtonu, kde měl v pondělí ráno schůzku s výkonným viceprezidentem klubu Edem Woodwardem. Spolu s Van Gaalem si definitivní ortel vyslechli i další členové jeho trenérského týmu.

V Anglii se teď všeobecně očekává, že Manchester United převezme bývalý kouč Realu Madrid či Chelsea José Mourinho . Ten by měl údajně s vedením klubu doladit svůj podpis na tříleté smlouvě v úterý.

ŽIVĚ: Fotbalové přestupy a spekulace sledujte ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud