22. května 2016 • 13:25

Neskutečné! Vyhrál s United trofej, přesto fanoušci na Van Gaala pískali

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potupa. Nizozemský manažer Louis Van Gaal možná nic horšího nikdy nezažil. Když v sobotu kráčel jako manažer Manchesteru United po schodech do královské lóže po vítězství jeho týmu nad Crystal Palace v FA Cupu (2:1 po prodloužení), objevila se jeho tvář na velkoplošné obrazovce. Místo ovací začali fanoušci „rudých ďáblů“ pískat. Van Gaal na to odpověděl, že získal první titul pro United po konci sira Alexe Fergusona. Jenže i tak to vypadá, že jsou jeho dny na Old Trafford sečteny. „Přišel jsem do Anglie s tím, že chci vyhrát trofej a to se povedlo,“ tvrdí Nizozemec.



Ten obrázek se v Anglii často nevidí, tady fanoušci poděkují týmu i po porážce, pokud tedy mužstvo zápas odjezdí a vydá ze sebe maximum. Případ čtyřiašedesátiletého nizozemského manažera United je výjimkou.

S fanoušky si nepadl do oka, stejně jako s novináři, a tak se vedení slavného manchesterského klubu brzy sejde a na začátku týdne rozhodne o změně na lavičce. Veřejným tajemstvím je, že by měl do klubu přijít známý Portugalec José Mourinho .

"Fanoušci si tu trofej zaslouží. Víc než já. Oni stojí za United vždy," dokázal se přenést přes nepříjemné chvilky Van Gaal.

Ten se sice pyšní trofejí, média mu ale připomínají, že FA Cup už dávno není tak ceněný, jako v dobách před třiceti lety. Stejně tak Nizozemci vmetli novináři do tváře, že se stalo teprve podruhé za posledních 25 let, že United končí mimo první čtyřku tabulky. To je pro hrdé United prostě ostuda, kterou nic nemůže vynahradit ani vymazat.

"Pro mě je hlavní, aby se vyhrávalo. A je jedno, jestli to bude 1:0 nebo nějakým jiným výsledkem," odmítal kritiku Nizozemec. Jemu bylo vyčítáno, že United střílejí hodně málo branek. "A FA Cup má svoji cenu. A zvláště pro Manchester United, který na trofej čeká už docela dlouho. Každý v Anglii ví, jak je tahle trofej prestižní."

Na otázky o své budoucnosti nechtěl odpovídat, tvrdil, že je neřeší. Každopádně si do sbírky přidal už šestnáctou trofej, kterou s kluby získal od roku 1991, kdy bodoval s Ajaxem.

„Doufám, že vás uvidím i v příští sezoně. Ale nezáleží to jen na mně. Teď si užívám toho, že jsem získal pohárovou trofej už ve čtvrté zemi. Děkuji všem za gratulace,“ rozloučil se po tiskové konferenci a odkráčel ze sálu s pohárem v ruce.

Manažer Manchesteru United Louis Van Gaal si po zisku FA Cupu užíval, dobře ale věděl, že výhrad proti jeho angažmá na Old Trafford je víc než dost.
Manažer Manchesteru United Louis Van Gaal si po zisku FA Cupu užíval, dobře ale věděl, že výhrad proti jeho angažmá na Old Trafford je víc než dost.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud