26. května 2016 • 21:13

United si po třech dnech plácli s Mourinhem. Smlouvu ještě nepodepsal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský kouč José Mourinho se dohodl na smlouvě s Manchesterem United. Podle BBC třídenní jednání mezi jeho agentem Jorge Mendesem a zástupci klubu dospěla ve čtvrtek ke zdárnému konci, smlouva ale ještě podepsaná není. Oficiální oznámení má přijít v pátek.



Van Gaal byl od týmu v pondělí odvolán, i když měl smlouvu ještě na jeden rok. V sobotu sice jeho svěřenci získali Anglický pohár, ale předtím skončili v lize až pátí a neprobojovali se do Ligy mistrů.

Zástupci vedení United začali s Mourinhem a jeho agentem Mendesem jednat v úterý, vše ještě protahoval fakt, že ochrannou známku na komerční používání jména i podoby portugalského kouče stále vlastnila Chelsea. Podle britských médií za ni požadovala odstupné až milion liber (přes 35 milionů korun). Více čtěte ZDE »

Pro třiapadesátiletého Mourinha bude Manchester druhým působištěm v anglické Premier League. V prosinci skončil po dvou a půl letech v Chelsea, kterou loni dovedl k titulu. Londýnský celek trénoval už v letech 2004 až 2007, kdy s ním vyhrál anglickou ligu dvakrát. V minulosti sbíral úspěchy také s Portem, Interem Milán a Realem Madrid.

Josého Mourinha ulovil před jeho domem v Londýně sběratel autogramů i fotograf
Josého Mourinha ulovil před jeho domem v Londýně sběratel autogramů i fotograf

Mourinho by se v Manchesteru mohl potkat se švédským kanonýrem Zlatanem Ibrahimovicem, který skončil v Paris St. Germain. Nyní uvedl, že se mu stýská po spolupráci s portugalským koučem, pod nímž hrál v sezoně 2008/09 v Interu Milán a vytvořili si výborný vztah.

Triumf v Anglickém poháru byl prvním úspěchem, kterého "Rudí ďáblové" dosáhli po odchodu legendárního kouče Alexe Fergusona v roce 2013. "Sir Alex" s United během 27 sezon vybojoval 38 trofejí včetně dvou titulů v Lize mistrů. Fergusonův nástupce David Moyes neuspěl a po roce místo něj přišel Van Gaal.

ONLINE: Sledujte fotbalové přestupy a spekulace »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud