23. května 2016 • 20:51

OSM jmen pro Mourinha v United: Ibra, hvězda Atlétika a portugalský klenot

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • OSM jmen pro Mourinha v United: Ibra, hvězda Atlétika a portugalský klenotOSM jmen pro Mourinha v United: Ibra, hvězda Atlétika a portugalský klenotFOTO: Koláž iSport.cz

    Podpis Josého Mourinha s United je na spadnutí. Vyhazovem Louise van Gaala z trenérského křesla „Rudých ďáblů“ se uvolnilo místo a hlavním kandidátem by měl být právě bývalý trenér konkurenční Chelsea. Podle anglických médií dokonce dostal sedm milionů liber za to, že si do léta nenajde nové angažmá. Objevily se i informace, že Portugalec dostane 200 milionů liber na vysněné posily. V článku se podívejte, které by to mohly být.

  • Nemanja Matič (Chelsea) – 25 milionů liber (875 milionů korun)

    Srbský defenzivní záložník je po nepovedené sezoně Chelsea na odchodu. Právě Mourinho mu dal šanci, když si ho vybral z Benfiky do londýnského klubu. Pod portugalským trenérem výkony sedmadvacetiletého záložníka jen rostly, hned v prvním roce spolupráce získali titul v Premier League.

    Matič má ale v Chelsea platnou smlouvu a nabídka by musela být velmi nadstandardní, aby Chelsea posílila svého soupeře.

    Nemanja MatičFoto Reuters

  • Joao Mario (Sporting Lisabon) – 35 milionů liber (1,225 miliardy korun)

    Šikovný střední záložník by měl výrazně omladit středovou řadu United. Aspoň tak to údajně plánuje portugalský stratég. Třiadvacetiletý středopolař přitahuje zájem celé Evropy včetně velkoklubů jako je Liverpool či Chelsea.

    Mourinho však doufá, že svého krajana dokáže přesvědčit o tom, že v United z něj udělá hráče světového formátu.

    Joao MarioFoto Reuters

  • Zlatan Ibrahimovic (volný hráč)

    Švédská megastar je i ve svých čtyřiatřiceti letech k nezastavení. United chybí zdravá drzost a právě s příchodem velkého egoisty Ibrahimovice by tuto slabinu v sestavě „Rudých ďáblů“ chtěl Mourinho zacelit.

    Bývalý kanonýr PSG by navíc mohl pomoci rostoucím hvězdám Marcusu Rashfordovi a Anthonymu Martialovi.

    Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic v dresu PSGFoto Reuters

  • Antoine Griezmann (Atlétiko Madrid) – 63 milionů liber (2,205 miliardy korun)

    Výborné výkony předvedl francouzský útočník v letošní sezoně v dresu Atlétika, které dotáhl až do finále Ligy mistrů. Navíc by měl být velkým tahounem favorita EURO domácí Francie.

    Jeho fotbalové umění nemohlo uniknout žádnému z velkých klubů. Velkým obdivovatelem je i José Mourinho, který je ale v nevýhodné pozici, jelikož United nebudou hrát v příští sezoně milionářskou Ligu mistrů.

    Útočník Atlétika Madrid Antoine Griezmann slaví branku do sítě BarcelonyFoto Reuters

  • Gonzalo Higuain (Neapol) – 72 milionů liber (2, 520 miliardy korun)

    V poslední sezoně za Neapol vstřelil úctyhodných 38 branek. Argentinský střelec je s týmy hrajících na ostrovech spojován už dlouho. A právě Mourinhův příchod do United by mohl Argentince přesvědčit.

    Oba se totiž velmi dobře znají ze společného působení v Realu Madrid, kde na Higuaínovi portugalský kouč v prvních sezonách hodně vsázel. Velkým problémem by mohla být přestupová částka. Mourinho by totiž za oblíbeného útočníka musel vysázet astronomických 72 milionů liber, což je jeho výstupní klauzule.

    Gonzalo HiguaínFoto Reuters

  • John Stones (Everton) – 45 milionů liber (1,575 miliardy korun)

    O urostlého, ale přesto velmi šikovného stopera, měl Mourinho velký zájem ještě při svém působení v Chelsea. Portugalec projevil hned několikrát svou vášeň k mladému stoperovi a pro jeho získání do United udělá vše.

    O mladičkého stopera Evertonu Johna Stonese se zajímají všechny přední kluby z Anglie i ŠpanělskaFoto Reuters

  • Raphael Varane (Real Madrid) – 35 milionů liber (1,225 miliardy korun)

    Další šikovný a rychlonohý stoper. Francouz je „Red devils“ sledován již delší dobu a Mourinhův příchod by v tomto směru mohl rozhýbat uklidněné vody. Mladého stopera trénoval v Realu, kde si ho velmi oblíbil.

    Navíc Varane v posledních měsících hrál za dvojící Ramos – Pepe až druhé housle a podle svých slov by na hřišti rád trávil mnohem více času, který by mu Mourinho jistě nabídl.

    Raphael VaraneFoto Reuters

  • Álvaro Morata (Juventus/ Real Madrid) – 40 milionů liber (1,400 miliardy korun)

    Španělský útočník se rozehrál po přestupu do Juventusu Turín, kde se stal klíčovou postavou a je jedním z nejvyhledávanějších hráčů na evropském trhu. Je velmi pravděpodobné, že Real aktivuje klauzuli o zpětném přestupu a prodá ho ještě dráž.

    Velký zájem o Moratu má Arséne Wenger z Arsenalu, ale portugalský stratég už několikrát dokázal, že co se týče přestupů, je o něco obratnější než jeho francouzský kolega.

    Álváro MorataFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud