3. června 2016 • 11:20

Mourinho vs. Guardiola: Bitva o Pogbu. Zvolí návrat, nebo novou éru?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší hvězda Juventusu Paul Pogba je na roztrhání. Dosud se mluvilo pouze o zájmu Barcelony a Realu Madrid. Nyní se do hry vložily oba kluby z Manchesteru. Zatímco kouč City Pep Guardiola láká 23letého Francouze na novou éru klubu, trenér United José Mourinho je podle deníku The Sun ochoten stanovit nový přestupní britský rekord. Aby Pogbu přivedl zpátky na Old Trafford, odkud v roce 2012 odešel do Itálie, pošle Juventusu až 60 milionů liber (2,1 miliardy korun).



Má se stát symbolem nových United. Jeho herní inteligence a smysl pro přihrávkou Mourinha doslova uhranula. Záložník Paul Pogba je na seznamu posil Manchesteru United úplně nejvýš. I proto za něho chce anglický klub Juventusu zaplatit rekordní přestupovou částku na Ostrovech. Za třiadvacetiletého fotbalistu nabízí „Rudí ďáblové“ až 60 milionů liber (2,1 miliardy korun).

Tolik si ještě žádný z klubů v Premier League za hráče netroufl zaplatit. Naposledy se této hranici přiblížili právě United, kteří koupili v roce 2014 Angela di Maríu z Realu za 59,7 milionů liber.

Základní nabídka za Pogbu je sice 48 milionů liber, ale dalších 12 milionů činí doplatek, který by se odvíjel od úspěchů United a hráčových odehraných zápasů.

Pogba za Juventus  v sezoně 2015/16

Zápasy: 49
Minuty: 4 283
Góly: 10

Nový trenér José Mourinho navíc spoléhá na to, že by se Pogba vracel do známého prostředí. I když zde by mohl tvrdě narazit. Právě z United totiž před čtyřmi lety utekl francouzský záložník do Juventusu, kde se z něho stal hráč světové úrovně. Ještě před tím ale odmítl v Manchestru podepsat nový kontrakt a proslýchalo se, že se měl s italským klubem dohodnout několik měsíců před tím, než vypršel ten starý.

Vedení United bylo z takového jednání velmi rozčarované. Pořádně naštvaný byl především Sir Alex Ferguson. „Je to velké zklamání a nerespektující chování,“ pronesl tehdy již bývalý kouč United.

Guardiola chce rozpoutat válku

José Mourinho není na Ostrovech jediný, kdo o Pogbovy služby projevuje zájem. Podle lokálního deníku Manchester Evening News se do jednání s Juventusem vloží také městský rival United Manchester City.

Pogba totiž figuruje na seznamu šesti, některá média informují až deseti posil, které si vyhlédl příchozí trenér Pep Guardiola. Ten by ho rád zařadil v záloze do dvojice se záložníkem Ilkayem Gündoganem, kterého už si přivedl z Borussie Dortmund.

Podle zpráv, které jdou z Itálie, by Pogba zájem o přestup měl. S italským klubem dosáhl všeho, co bylo v jeho silách. Nyní chce udělat krok výš a jeho agent Mino Raiola, který mimo jiné zastupuje například Zlatana Ibrahimovice, už shání nové angažmá.

Kromě skvělých přihrávek umí Pogba střílet i mnoho branek
Kromě skvělých přihrávek umí Pogba střílet i mnoho branek

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud