30. července 2016 • 04:50

Klopp o 100 milionech liber za Pogbu: Jestli to bude normální, končím

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaplatit 100 milionů liber za jednoho hráče? Přesně to se chystá udělat Manchester United se záložníkem Juventusu Paulem Pogbou. Za jedním mužem s tím ale určitě nechoďte. Trenér konkurenčního Liverpoolu Jürgen Klopp nechápe, chce totiž tým vytvářet jinak.



Nad tou částkou kroutí hlavou fanoušci i experti. Ano, Pogba je skvělým hráčem, ale udělat z něj s přehledem nejdražšího hráče v historii? „Pokud bude někdy ve fotbale normální, že se bude za hráče platit 100 milionů liber, tak já v něm končím,“ tvrdí trenér Jürgen Klopp.

„Vemte si, že dáte 100 milionů liber za hráče a on se zraní. Pak jste vyhodli komínem pořádný balík,“ pokračuje kouč Liverpoolu. A zároveň popisuje svůj recept na úspěch.

„Každý chce mít v týmu nejlepší hráče, ale nejdůležitější je podle mě vytvořit dobrou partu. Klíčový je tým. Ostatní mohou utrácet velké peníze a sbírat nejlepší jednotlivce, ale já to chci dělat jinak,“ představuje Klopp svůj pohled.

„Pokud utratím peníze, je to z důvodu, že stavím tým. Opravdový tým. Jako to dokázala Barcelona,“ dodává německý kouč s odkazem na katalánský velkoklub.

Liverpool zatím v tomto přestupovém období přivedl šest hráčů. Nejdražší posilou byl křídelník Saido Mané, který přišel ze Southamptonu za 35 milionů liber. Georginio Wijnaldum z Newcastlu pak vyšel na 23 milionů liber.

Jinak ale Klopp dost šetřil. Stoper Joel Matip přišel ze Schalke po vypršení smlouvy zadarmo, stejně jako brankářský veterán Alexander Manninger. Další gólman Loris Karius pak stál lehce přes 5 milionů liber a obránce Ragnar Klavan 4 miliony liber.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud