27. července 2016 • 11:47

Totti se opřel do Higuaína i bývalého parťáka: Následují peníze, ne svá srdce

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je výjimečným úkazem klubové věrnosti. Veterán Francesco Totti, který strávil celou dosavadní kariéru v dresu AS Řím, zkritizoval aktuální přestupy za obří sumy v italské lize. Reagoval tak na změnu dresu kanonýra Gonzala Higuaína, jenž míří z Neapole do Juventusu za třetí nejvyšší částku v historii fotbalu (90 milionů eur) i transfer záložníka Miralema Pjaniče z jeho klubu také do Juventusu (32 milionů eur). „Hráči jsou dnes jako kočovníci. Následují peníze, ne svoje srdce,“ uvedl Totti v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport.



Kdyby se Totti řídil stejným přístupem, za AS Řím by prý už dávno nehrál. „Odešel bych před deseti lety. Ale u mě je fotbal o vášni, nikoliv o penězích,“ uvedl devětatřicetiletý hráč, který za áčko svého jediného týmu nastoupil poprvé už v roce 1993.

Dnešní fotbalové poměry se mu nezamlouvají. „Sport se hodně změnil. Peníze jsou centrem všeho a hráči často mění týmy. Asi aby si víc vydělali. Ale fanoušci jsou na stadion a chtějí vidět hráče stále ve stejném týmu. Podívejte se na Higuaína – to je katastrofa,“ je rozhořčený Totti.

Problém s častými změnami klubů vnímáv Itálii především u zahraničních hráčů. „Když je šance jít jinam, tak toho využijí. Je to otázka mentality Není tu moc cizinců, jako byl Maradona ,“ zmínil Totti fotbalovou legendu, která v Neapoli zažila v druhé polovině 80. let nejzávřivější momenty svojí kariéry na klubové úrovni.

Fotbalové přestupy ONLINE ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud