28. srpna 2016 • 04:40

Čech držel Arsenal nad vodou. Byl neuvěřitelný, chválil ho soupeř

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepřipsal si čisté konto, ale stejně se na Petra Čecha valila jedna pochvala za druhou. Arsenal vyhrál na půdě Watfordu 3:1, gólman „kanonýrů“ byl ale hvězdou číslo 1! „Byl neuvěřitelný, chytil několik našich jasných šancí,“ poklonil se brankářské jedničce londýnského týmu trenér Watfordu Walter Mazzarri. „Nejsem spokojený, protože jsem dostal gól,“ odmítal roli hrdiny Čech.



Průběh zápasu nahrával jednoznačně Arsenalu. Tři vstřelené góly do přestávky daly favoritovi pro zbytek utkání klid. „Hráli jsme dobře a měli to pod kontrolou,“ pochvaloval si český gólman duel proti Watfordu.

Po přestávce, kdy tým manažera Wengera trochu polevil, pak dostal několik šancí k vyniknutí. „Když chcete získat tři body, tak pro to musí každý něco udělat. Osobně nejsem spokojený s tím, že jsem dostal gól,“ hodnotil skromně Čech . „Jasně, výhra je výhra. A pro nás to jsou důležité tři body. Moc jsme je potřebovali.“

Není třeba pochybovat proč. I když je před Arsenalem ještě dalších pětatřicet duelů v Premier League, Čech si moc pochvaloval, že tým konečně naplno zabral. „Budeme bojovat o vítězství v každém utkání. Nechci se za nic schovávat, chceme získat mistrovský titul a uděláme pro něj všechno, co je v našich silách,“ pravil odvážně Čech.

SESTŘIH Premier League: Watford – Arsenal 1:3. Čech podržel hosty
Video se připravuje ...

Arsenal šel do sezony s velkým očekáváním. První výhru urval ale až ve třetím kole. „Bylo moc důležité, že jsme vyhráli. Potřebovali jsme povzbuzení v podobě vítězství a také jsme ho získali,“ usmíval se obránce Laurent Koscielny.

Francouzský reprezentant děkoval Petru Čechovi za fantastický zákrok, když si mohl dát výstavní vlastní gól, český gólman ale míči v cestě do sítě zabránil. „V první půli jsme dali tři góly a bylo to dobré. Po přestávce už to bylo náročnější, ale hlavní je, že máme tři body,“ dodal.

Trenér Watfordu Walter Mazzarri uznal, že výkon jeho mužstva měl stupňující tendenci. „Zápas jsme nezačali dobře, ale po přestávce jsme se lepšili. Byly tam chvíle, kdy jsme mohli s utkáním ještě něco udělat. Jenže jsme nedali víc gólů a může za to Petr Čech. Bylo neuvěřitelný, jak zneškodnil naše šance. Hráčům nemůžu nic vyčítat, s výkonem ve druhé půli jsem byl spokojený,“ poznamenal Mazzarri.

Při této střele se Petr Čech vyznamenal
Při této střele se Petr Čech vyznamenal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud