2. září 2016 • 04:56

Luiz za miliardu? V PSG nevěří svému štěstí, zní kritika posily Chelsea

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou letech je tu návrat, který nikdo nečekal. A jedna z největších bomb závěru přestupového období v Anglii. Brazilský obránce David Luiz přichází do Chelsea za 30 milionů liber (955 milionů korun), kterou před dvěma lety opouštěl do Paris St. Germain za rekordních 50 milionů liber (1,4 miliardy korun). Už tenkrát se hovořilo o nadhodnocené transakci a stejné hlasy se ozývají i nyní. „Vrací se jako horší hráč, než když odcházel,“ zhodnotil ho francouzský novinář Julien Laurens, který Luizovy výkony ve Francii pozorně sledoval.



Tento nákup vzbuzuje pochybnosti. Luizova forma totiž není oslnivá. „Pamatujete si na letošního čtvrtfinále Ligy mistrů proti Barceloně? Luis Suárez ho dvakrát zesměšnil,“ připomíná novinář Laurens jedno z hodně nepovedených vystoupení Luize v dresu PSG. Prý nešlo o výjimku. „Díval jsem se na něj každý víkend. Možná měl čtyři zápasy, kdy byl dobrý, spíš se mu povedlo hodně kiksů,“ pokračoval v totální kritice, která zaskočila i moderátora BBC, který ho zpovídal.

Za Luizovým comebackem hledejme nedostatek obránců, který Chelsea trápí na začátku sezony. V tlaku jen několik hodin před blížící se uzávěrkou přestupů si tak na Stamford Bridge vzpomněli na „starého známého.“ A neváhali za něj dát opět poměrně velké peníze.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>


„V PSG asi nemůžou věřit svému štěstí. Luize si tam nechávali, protože neměli jinou možnost. Když teď viděli nabídku na tolik peněz, dobře věděli, že nesmí odmítnout. Asi si říkali, že to není možné,“ komentuje novinář Laurens sžíravě Luizův přestup.

V Anglii tak velký skepticismus nepřevládá. „Když se ho Chelsea zbavovala, vypadalo to jako skvělý obchod. Dost často byl nespolehlivý. Už se ale zapomnělo, jak velký vliv měl Luiz na kabinu Chelsea. Třeba při vítězném finále Ligy mistrů 2012, když v rozstřelu proměnil klíčovou penaltu,“ připomíná Martin Keown, bývalý proslulý anglický obránce, který dnes píše komentáře pro list Daily Mail.

Podle něj může Luiz v klubu jednou převzít roli Johna Terryho – tedy ostříleného stopera. „Musí být na hřišti víc rozvážný. Ale vsaďte se, že ho trenér Conte dostane do formy,“ nepochybuje o tom, že Chelsea udělala dobrý tah. To však ukáže až nadcházející sezona.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud