26. září 2016 • 14:38

Posila pro smích. Kante nestíhal, proti Arsenalu ho předběhl i sudí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motor fungující neustále v nejvyšších otáčkách, plíce Premier League. Na tyhle přívlastky může záložník Chelsea N´Golo Kanté po sobotním výprasku na Arsenalu (0:3) zapomenout. "Blues" v londýnském derby totálně vyhořeli, včetně vychvalovaného středního záložníka. 25letý francouzský reprezentant to nejvíc schytal za situaci před třetím gólem, kdy se nevrátil s unikajícím Mesutem Özilem. V cestě k vlastní bráně ho dokonce předběhl i hlavní sudí Michael Oliver.



Arsenal zlomil téměř pětileté prokletí a poprvé od roku 2011 porazil v ligovém zápase Chelsea. Petr Čech vychytal proti bývalému klubu čisté konto, "kanonýrům" notně ulehčili situaci i chybující domácí hráči.

Při prvním gólu namazal Sánchezovi v 11. minutě stoper Gary Cahill, třetí branka začala pomalým návratem defenzivního štítu N'Gola Kantého. Jak situace vznikla?

Francouzský záložník na útočné polovině včas nedostoupil Özila, domácí špílmachr se kolem svého stráčce bleskově otočil a upaloval do odkryté obrany.

Kanté, který s velkou slávou přišel v létě do Chelsea z Leicesteru za 30 milionů liber (960 milionů korun), vůbec nezareagoval. Nepřepl do sprintu a jen v poklusu přihlížel tomu, jak se na branku Chelsea valí další pohroma.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Chelsea 3:0
Video se připravuje ...

Özil si v situaci dva na dva poradil náramně. Nabídl balon Sánchezovi a pokračoval v plném sprintu do vápna. Útočník "Gunners" poté přesně zacentroval na zadní tyč, kde už číhal Özil a parádním volejem poslal míč do sítě. 3:0, hotovo, vymalováno.

Kde v tu dobu zůstal Kanté? Pomalým během se teprve vracel na velké vápno, byť měl s Özilem takřka stejnou startovní pozici. Rychleji se k šestnáctce Chelsea dostal i hlavní rozhodčí Michael Oliver.

"Hraje na velmi náročné pozici. V téhle roli musíš být lídrem, spolupracovat s dalšími záložníky," cituje britský Daily Mail Clauda Makeleleho, který za Chelsea nastupoval na stejném postu v minulosti. "Jestli je (Kanté) lepší než já? Nevím, ještě potřebuje čas, aby se všechno naučil a pořádně poznal fotbal," prohlásil na adresu 25letého záložníka.

Kanté se vyšvihl zejména v minulé sezoně, kdy se stal hlavní oporou Leicesteru. S "liškami" slavil mistrovský titul, aby se přesunul na slavnější adresu k Chelsea. Tam ale zatím má co zlepšovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud