24. září 2016 • 17:00

Kapitán se jen staral o míče. Rooney seděl a United válcovali mistra

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinho udělal očekávaný tah. Na šlágr s mistrovským Leicesterem poslal jedenáctku bez svého kapitána Waynea Rooneyho. Manchester United v utkání zaválel a ve velkém stylu zvítězil 4:1. Znamená to konečnou pro stárnoucí ikonu? "Je to velký hráč," tvrdil po utkání spokojený portugalský kouč domácích José Mourinho.



Předzápasová fotka z rozcvičky na Old Trafford se stala hitem sociálních sítích. Wayne Rooney , kapitán Manchesteru United a anglické reprezentace, těsně před výkopem duelu s Leicesterem jen v teplákovce vysypával míče z připraveného vaku. Šlo o velmi netradiční pohled na hráče, který má být ikonou klubu a lídrem na hřišti, ne střídajícím žolíkem.

Už to byl signál, že do ostře sledovaného šlágru půjde jen jako náhradník. Třicetiletý lídr týmu se posadil na střídačku a sledoval, jak jeho spoluhráči drtí obhájce ligového titulu.

"Rudí ďáblové" vytrestali Leicester čtyřmi zásahy a zapsali si nejvyšší výhru pod José Mourinhem . Rooney naskočil na posledních osm minut, jeho absence týmu spíš pomohla, než aby mužstvo oslabila.

"Wayne Rooney je velký hráč pro mě, United i svou zemi. Je to můj člověk, já mu absolutně věřím. Je tady šťastný," prohlásil po zápase José Mourinho.

Wayne Rooney před utkáním Manchesteru United s Leicesterem připravuje balony během předzápasové rozcvičky
Wayne Rooney před utkáním Manchesteru United s Leicesterem připravuje balony během předzápasové rozcvičky

Z odstavení kapitána se v Anglii stalo téma číslo jedna. "Je to velmi těžká situace pro hráče po třicítce. Ztrácí výbušost a rychlost. Zvyšuje se únava, čas na rekonvalescenci. Je to opravdu zatraceně složité," okomentoval na Twitteru situaci anglické ikony Gary Lineker.

Posazení Rooneyho vyplynulo z jeho horších výkonů v probíhající sezoně. V lize dal zatím jediný gól a nesplňoval to, co se po hráči jeho formátu požaduje.

Mourinho potřeboval zrychlit hru, což se mu bez Rooneyho vepředu podařilo. Rashford, Mata i Lindgard si vedli velmi dobře, před nimi je doplňoval Zlatan Ibrahimovic.

"Mourinho požadoval vepředu víc rychlosti a dynamiky. Většina fanoušků chtělo Rooneyho posadit, mně je ho trošku líto," zamyslel se pro BBC bývalý obrýánce Manchesteru City Danny Mills. "Nejsem si jistý, co by teď měl dělat. Není to střelec, typický zakončovatel ani střední záložník. V čem může vynikat?" ptal se Mills.

Zkušený forvard ale našel i slova zastání. "Wayne Rooney má týmu příliš co nabídnout, než aby seděl dlouho na lavičce. United jsou v Evropské lize, chtějí uspět v domácích pohárech a před sebou mají velkou výzvu v lize. Jako kapitán United i anglické reprezentace hraje klíčovou roli v kabině," zdůraznil bývalý útočník Tottenhamu Garth Crooks.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud