17. října 2016 • 23:28

Milujete Liverpool, hlásil Mourinho na novináře. Klopp ho předběhl v tunelu

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostrovní derby mezi Liverpoolem a Manchesterem United v pondělním šlágru anglické Premier League gól nepřineslo. Fanoušky alespoň zaujal souboj dvou světových trenérů. Jürgen Klopp i José Mourinho byli sledovaní na každém kroku. Velký ohlas vzbudila scénka po skončení prvního poločasu, kdy Klopp cestou do kabin v tunelu předběhl svého rivala, aby snad byl v šatnách jako první. Odpovídalo to i průběhu hry, kde byl domácí soubor mnohem aktivnější.



Zápas se hrál v ohromném tempu, nicméně gólovou parádu nenabídl. V prvním poločase se hrála poměrně vyrovnaná partie. Po přestávce ale výrazně přidal Liverpool a nebýt zákroků gólmana De Gey, United mohli odjíždět s porážkou.

Mourinhův soubor spíš vycházel z hlubšího bloku a chtěl vyrážet do rychlých kontrů, případně uspět ze standardek nebo centrů směřovaných na Zlatana Ibrahimovice.

Ve druhé půli se ale naplno projevil pragmatismus a záměr portugalského kouče, za který slýchává kritiku. Tedy bránit nulu vzadu, zhustit prostor před vlastním vápnem a neriskovat směrem dopředu.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Manchester United 0:0
Video se připravuje ...

"Média milují Liverpool," zlobil se Mourinho po bezbrankové remíze. Za taktiku jeho tým totiž po utkání schytal negativní ohlasy. "Scházelo nám trošku důrazu vepředu. Ale zápas jsme kontrolovali nejen po taktické stránce, ale i co se týká emocí. Asi jsem nezažil takhle tichý Anfield, očekával jsem něco jiného," prohlásil v hodnocení utkání.

Výmluvný pro celkový průbeh hry byl obrázek po skončení prvního pločasu. Když José Mourinho kráčel do šaten, domácí kouč Jürgen Klopp se kolem portugalského rivala prohnal v poklusu a v tunelu Mourinha předběhl.

"Rozdíl mezi Kloppem a Mourinhem v pár vteřinách," napsal jeden z fanoušků na Twitter. Celkem výstižně pojmenoval i filozofii obou slavných koučů - zatímco Mourinho slavil úspěchy a stále preferuje spíš pevnou defenzivu, Klopp žádá po hráčích co nejrychlejší, běhavý fotbal s důrazem na ofenzivní fázi.

"Mourinho má bod, takže asi volil správnou taktiku. V této sezoně United ztratili několik zápasů, teď mají bod z Liverpoolu. Dá se říct, že svou práci odvedl, ale dopředu nepředvedli vůbec nic," poznamenal pro BBC bývalý velšský záložník Robbie Savage.

Domácí kouč nebyl po zápase úplně spokojený. "Nehráli jsme tak dobře, jak jsme mohli. Začali jsme dobře, ale pak se s jejich defenzivou nedokázali vypořádat, nepočkali si na ty správné přihrávky," hodnotil utkání Jürgen Klopp.

"Oni si nevytvořili žádné šance, možná dvě ve druhém poločase. De Gea předvedl dva nebo tři skvělé zákroky, nakonec ale náš výkon nebyl takový, jaký by měl být," dodal německý trenér.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud