18. října 2016 • 10:15

United v derby. De Gea lapil skoro STOkilometrovou ránu, Zlatan selhal

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šancí jako šafránu nabídlo slavné fotbalové derby mezi Liverpoolem a Manchesterem United (0:0). A když už si domácí fotbalisté nějakou příležitost vytvořili, skvěle zasáhnul hostují brankář David De Gea, který se stal hvězdou utkání. Především zárkok proti střele Philippe Coutinha byl ohromující. Naopak se nedařilo Zlatanovi Ibrahimovicovi, který se neprosadil ve čtvrtém ligovém zápase po sobě.



Tohle derby se do kronik výrazným písmem nezapíše. Mourinhův soubor si přijel pro bod, před svým brankářem zejména po přestávce zaparkoval slušný autobus. Ani první poločas však příliš fotbalové krásy nenabídl. V jediné zajímavější situaci se objevil domácí Brazilec Firminho. Jeho slabá hlavička ale gólmana hostů jen rozchytala k parádnímu výkonu.

Až v 55. minutě ukázali útočnou hrozbu hosté. V ojedinělé šanci kanonýr Zlatan Ibrahimovic selhal, po precizním centru Pogby bránu vůbec netrefil. Co se týče útočení, bylo to ze strany United vše. Naopak se začal činit Liverpool.

Německý záložník Emre Can se prodral až do vápna, kde dostal nevídaně dost prostoru a času. Vypálil utěšenou ránu na zadní tyč. Radost z gólu mu zkazil hbitý De Gea, který se s rychlostí blesku položil na zem a zachránil svůj tým.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Manchester United 0:0
Video se připravuje ...

Ani tak skvělý zákrok nebyl tím nejlepším včerejšího večera. Ten totiž předvedl španělský brankář proti pumelici Coutinha. Brazilský kouzelník vypustil z jednatřiceti metrů slušný projektil, kterému  radar naměřil neuvěřitelnou rychlost 93 kilometrů za hodinu!

Střelu mířící do šibenice vytáhl muž zápasu s velkou bravurou a zase jednou udivil svět. „Neuvěřitelný zákrok. De Gea je pro mě momentálně nejlepší brankář na světě,“ rozplynul se na Twitteru bývalý kapitán United Rio Ferdinand.

Dlouhoruký De Gea zase výrazně podržel United. Jenže jen body za remízy 0:0 na titul stačit nebudou. A Liverpool může smutnit, že i díky zásahům španělského gólmana přišel o výhru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud