29. května 2017 • 16:43

Nová jednička pro City? Guardiola láká brazilce Edersona za rekordní sumu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestnáct let starý rekord bude zřejmě překonán, Gianluigi Buffon už nebude nejdražším brankářem všech dob. Tenhle primát by mu měl v nejbližších dnech sebrat brazilský brankář Ederson Moraes. Gólmana Benfiky si v rámci letní přestavby týmu vybral kouč Manchesteru City Pep Guardiola.



Španělský kouč zareagoval na první sezonu v trenérské kariéře, při které skončil bez trofeje, čistkou v kádru. Skončil brankář Willy Caballero, krajní obránci Bacary Sagna, Gael Clichy a Pablo Zabaleta i křídelník Jesus Navas. Po pěti rozlučkách přišla ta příjemnější část - nákupní horečka.

První novou posilou se stal portugalský záložník Bernardo Silva, jeden z tahounů Monaka, které dokráčelo do semifinále Ligy mistrů a získalo i francouzský titul. Citizens podle informací britských médií zaplatili 43 milionů liber, tedy 1,3 miliardy korun.

Spekuluje se i o příchodu Silvova kolegy z Monaka, levého beka Benjamina Mendyho, Guardiola ale nejdřív bude řešit brankářský post. Konkurencí často kritizovaného Claudia Brava bude brazilský talent Ederson Moraes, za kterého se manchesterský klub chystá zaplatit kolem 45 milionů liber (1,36 miliardy korun). Moraes by tak překonal rekord Gianluigiho Buffona , který v roce 2001 přestupoval z Parmy do Juventusu za 33 milionů liber (1 miliardu korun).

Teprve třiadvacetiletý Ederson Moraes září v dresu Benfiky Lisabon. Tam debutoval v závěru minulé sezony, když musel zaskočit za zraněného krajana Julia Cesara v důležitém zápase proti městskému rivalovi Sportingu. Udržel čisté konto a Benfica se díky výhře posunula na první místo, kam už nikoho nepustila. Stejně, jako Moraes nepustil žádného svého konkurenta mezi tři tyče.

Ligu s Benfikou ovládl i letos, k tomu přidal portugalský pohár. Po finálové výhře médiím přiznal, že zřejmě odchytal poslední zápas v dresu lisabonského klubu, dnes podle zdrojů Sky Sports přiletěl do Manchesteru, kde podstoupí lékařskou prohlídku.

Brazilec Guardiolu zaujal očekávanou vlastností, je totiž známý svou skvělou hrou nohama. Bývalý trenér Barcelony a Bayernu Mnichov rád využívá brankáře, kteří mohou plnit roli pomyslného libera, ačkoli s angažováním typologicky podobného Claudia Brava před začátkem sezony 2016/17 se celkem spálil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud