3. prosince 2013 • 17:30

Děti v roli chuligánů! Urážely soupeře a Juve zaplatí pokutu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Co se v mládí naučíš... Tak dlouho fanoušci Juventusu uráželi soupeře, až jim vedení Serie A zavřelo pro zápas s Udinese severní i jižní tribunu. Klub navíc dostal pokutu 50 tisíc eur (skoro 1,4 milionů korun). V Turíně tak zkusili experiment, kdy na zakázaná místa pustili děti ve věku šest až 13 let. Jenže to neměli dělat…



Místo slušného fandění se totiž ze sektorů obsazených dětmi znovu ozývaly urážlivé pokřiky, tentokrát na adresu brankáře Željka Brkiče. Juventus tak zaplatí další pokutu, tentokrát 5 000 eur (137 tisíc korun).

VIDEO | Severní i jižní tribunu pro zápas s Udine zaplnily děti. Slušně se ale nakonec nechovaly ani onny...

Mladí příznivci Juventusu se od tvrdého jádra z kotle učí rychle... Mladí příznivci Juventusu se od tvrdého jádra z kotle učí rychle...Foto Reuters

"Juventus byl pokutován za své velmi, velmi mladé příznivce, kteří opakovaně a cíleně uráželi hráče z týmu soupeře," uvedla disciplinární komise Serie A v prohlášení. Podle agentury Reuters bylo na zápase více než 12 tisíc školáků.

Turínský klub musel uzavřít severní i jižní sektor poté, co fanoušci opětovně na začátku listopadu hanlivě uráželi soupeře.

Na klub pak přišly žádosti, aby mohly při utkání s Udine zaplnit volná místa děti ve věku šest až 13 let, s čímž mistrovský celek souhlasil. Navíc kvůli nim posunul výkop z 20:45 na 18:30.

„Dorost“ příznivců Juventusu se ovšem vedle působivého chorea s vlajkami předvedl i jinak…

"Hned po zápase jsem chtěl něco říct, protože mi to vadilo, ale nechtěl jsem přilévat olej do ohně. Tak jsem mlčel," přiznal kouč Udine Francesco Guidolin. "Pro klub, jako je Juventus, kde je všechno nádherné a máte na jeho stadionu pocit, že ani nejste v Itálii, je skutečně nepříjemné slyšet taková slova pokaždé, když brankář odkopává míč," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud