10. ledna 2015 • 21:30

OFICIÁLNĚ: Hušbauer jde do Cagliari, jeho číslo 22 bere Picault

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Josef Hušbauer definitivně opouští pražskou Spartu a bude rok hostovat v italském Cagliari, které má i opci na přestup. Sparta na svém webu potvrdila, že nejlepší střelec minulé ligové sezony dnes prošel zdravotní prohlídkou a transfer byl uzavřen. Pražský klub zároveň potvrdil získání první zimní posily. Tou se podle očekávaní stal americký podhrotový či křídelní hráč Fabrice Picault.



Finanční kompenzaci nebudou po dohodě kluby zveřejňovat, podle deníku Sport by letenský celek měl dostat milion eur (asi 28 milionů korun) a další tři miliony v případě přestupu.

"Věděli jsme, že Pepa jednou Spartu opustí, protože jsme s ním v létě uzavřeli dohodu, že pokud zájem Cagliari bude trvat dál a jednání se obnoví v zimním přestupovém období, nebudeme mu bránit v odchodu," řekl člen představenstva Sparty Jakub Otava. "V létě to pro nás byla nepředstavitelná věc i s ohledem na to, že jsme nechtěli pouštět nejlepšího hráče a nejlepšího střelce před předkoly evropských pohárů. Dodrželi jsme slovo a nechceme mu dál bránit v jeho kariéře," dodal.

Cagliari stálo o Hušbauera už v létě, kdy si devítinásobného reprezentanta vyhlédl jako posilu trenér Zdeněk Zeman. Český kouč byl o Vánocích kvůli špatným výsledkům odvolán, ale ani po příchodu jeho nástupce Gianfranca Zoly neztratil aktuálně 18. celek Serie A o záložníka zájem.

Čtyřiadvacetiletý fotbalista je odchovancem Sparty. Přes angažmá na Žižkově, v Příbrami a Ostravě se na Letnou vrátil v roce 2011 a postupně se vypracoval mezi klíčové postavy týmu. V lize má odehráno 149 zápasů, v nichž nastřílel 39 branek, z toho 32 v dresu Sparty.

Sparta nyní musí řešit, jak Hušbauera nahradí. Během podzimu si vyzkoušela hru bez něj ve chvíli, kdy gólového záložníka trápilo zranění. To se do středu zálohy stáhl jinak pravý záložník Bořek Dočkal. Nyní by se z toho mohla stát stálá varianta, pokud se povede dotáhnout příchod Jana Kopice z Jablonce pro pravou stranu.

"Máme připravené určité kroky. Jedním z hráčů, o které máme zájem, je i Kopic," potvrdil Otava. "Jednání probíhají už delší dobu, ne až v reakci na intenzivní jednání v posledních dnech. Máme ale stanovené určité hranice, kam jsme ochotni v rámci transferu zajít, takže bude hodně záležet na představách druhé strany," dodal.

Picault hráčem Sparty

Sparta ve stejný den potvrdila i první posilu. Jak již deník Sport a portál iSport.cz informovaly, na Letnou zamířil Fabrice Picault. Mladý Američan může nastupovat na místě podhrota, případně na křídelních postech. 

„Je to hráč, o kterém jsme věděli delší dobu díky kontaktům, které máme v zámoří a navíc jsme si tyto informace ověřili sledováním zápasů. Také nám dal reference brankář Kamil Čontofalský, který s ním působil v jednom týmu a dobře ho zná,“ prozradil člen představenstva Jakub Otava pro oficiální web sparta.cz.

Shodou okolností Picault převzal po odcházejícím Hušbauerovi číslo 22. Klíčovým hráčem se ale okamžitě skoro jistě nestane. „Nepřichází jako nosný hráč, ale rozšíří naše možnosti,“ uvedl už v pátek trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud