21. září 2016 • 23:20

Potlesk vestoje pro Krejčího! Proti Schickovi krásně nachystal dva góly

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italská Boloňa se zamilovává do českého fotbalisty Ladislava Krejčího. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník se po přestupu ze Sparty rychle zabydlel v kádru účastníka Serie A a stává se jeho nepostradatelnou součástí. V duelu pátého kola proti Sampdorii, za kterou ve druhém poločase nastoupil další Čech Patrik Schick, pomohl Krejčí Boloně dvěma krásnými centry k výhře 2:0 a při střídání 20 minut před koncem se dočkal od domácích fanoušků potlesku vestoje.



„Nezkrotný Krejčí,“ ohodnotil výkon českého reprezentanta proti Sampdorii italský web Stopandgoal a zvolil ho hráčem zápasu. Krejčí v závěru první půle naservíroval parádní centr přesně na kopačku Simone Verdiho, který se luxusně trefil z první do šibenice.

Hned po poločase pak ex-sparťan v dresu Boloni vymyslel další krásnou přihrávku, kterou našel před brankou Mattia Destra a rázem to bylo 2:0 pro domácí. Přínos pro domácí tým pak ocenili i fanoušci, kteří střídajícího Krejčího v 73. minutě odměnili bouřlivými ovacemi vestoje.

Český záložník byl do té doby u sedmi z celkem devíti šancí svého celku - třikrát vystřelil a čtyřikrát vybídl spoluhráče ke střele přesnou přihrávkou. A to ještě neproměnil v první půli jednu gólovou šanci.

Další Čech Patrik Schick šel na hřiště v dresu Sampdorie v 53. minutě, ale prosadit se nedokázal a jeho tým prohrál 0:2.

Juventus se vrátil do čela

Mistrovský Juventus v Turíně deklasoval Cagliari 4:0, napravil nedělní porážku 1:2 s Interem Milán a vrátil se do čela tabulky o bod před Neapol. 

Juventus o výhře prakticky rozhodl už v prvním poločase, ve kterém se prosadili Rugani, Higuaín a Alves. V závěru zápasu ještě zvýraznil debakl Cagliari vlastním gólem Ceppitelli.

Inter, který příští čtvrtek hraje ve skupině Evropské ligy na Letné se Spartou, zvítězil 2:0 na půdě Empoli díky dvěma brankám Icardiho z první půle.

Trenér milánského celku Frank de Boer dal šanci těmto hráčům: Handanovič - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Santon - Medel (85. Melo), Kondogbia (74. Gnoukouri) - Candreva (75. Éder), Joao Mário, Perišič - Icardi.

Soupeř Plzně AS Řím doma rozstřílel nováčka Crotone 4:0. Ve druhém poločase se dvakrát prosadil exteplický útočník Džeko, v první půli skórovali El Shaarawy a Salah.

Řím nastoupil v sestavě: Szczesny - Florenzi (80. Emerson), Manolas (72. Juan Jesus), Fazio, Bruno Peres - Strootman, Paredes - Salah (67. Iturbe), Totti, El Shaarawy - Džeko.

Liberecký protivník ze skupiny EL Fiorentina remizoval v Udine 2:2. Domácí sice v utkání dvakrát vedli po brankách Zapaty a Danila, ale hráči "Fialek" dokázali pokaždé odpovědět. Góly dali Babacar a Bernardeschi z penalty.

Posledních pět minut absolvoval v dresu Udine český reprezentant do 21 let Jankto. Fiorentina hrála ve složení: Tatarusanu - Tomovič, Gonzalo Rodríguez, De Maio - Tello (61. Kalinič), Sánchez, Valero (71. Cristoforo), Badelj, Milič - Bernardeschi (79. Chiesa) - Babacar.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:
Boloňa - Sampdoria Janov 2:0
Branky:
45. Verdi, 50. Destro

AS Řím - Crotone 4:0
Branky: 48. a 57. Džeko, 26. El Shaarawy, 37. Salah

Bergamo - Palermo 0:1
Branka: 89. Nestorovski

Chievo - Sassuolo 2:1
Branky: 21. Rigoni, 40. Castro - 28. Defrel

Empoli - Inter Milán 0:2
Branky: 10. a 17. Icardi

FC Janov - Neapol 0:0

Juventus Turín - Cagliari 4:0
Branky: 14. Rugani, 33. Higuaín, 39. Alves, 83. vlastní Ceppitelli

Pescara - FC Turín 0:0

Udine - Fiorentina 2:2
Branky: 26. Zapata, 45. Danilo - 30. Babacar, 52. Bernardeschi z pen.

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud