15. října 2016 • 22:54

Janktův velký večer! Prvním gólem nachytal Buffona, pak se strkal s Evrou

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před zápasem tvrdil, že jej čeká největší zápas v kariéře. Navíc se Jakub Jankto podruhé v sezoně dostal do základní sestavy Udinese. Zrovna proti slavnému Juventusu. Týmu nabitému světovými hvězdami. Těch se však 20letý český fotbalista nezalekl. Naopak. Jednu z nějvětších dostal na kolena, když parádní střelou zpoza vápna překonal elitního brankáře Gianluigiho Buffona. Na výhru to však nestačilo, „Stará dáma“ duel otočila a vyhrála 2:1.



Dosud neměl stálé místo v sestavě Udinese. Jednou naskočil na šest minut, poté odehrál celé utkání, pak z toho zase bylo jen 13 minut a na sobotní duel s Juventusem dostal český reprezentant do 21 let znovu důvěru od prvních minut. A těšil se ohromně, možná i díky tomu, že si přivezl formu z reprezentačního srazu, na kterém vstřelil dva góly do sítě Moldavska a přispěl k postupu Lvíčat na EURO 2017 v Polsku.

„Dneska největší zápas v mé kariéře. Proti Higuaínovi, Dybalovi, Khedirovi a dalším!“ napsal Jakub Jankto před duelem s Juventusem na Twitter.

A trenérovu důvěru se snažil splatit tím nejlepším způsobem. V 30. minutě se zmocnil míče, navedl si ho na silnější levačku a zpoza vápna vypálil. Na jeho střelu byl hvězdný Gigi Buffon krátký. Míč mu proplachtil mezi rukama, a zatímco zřejmě italský brankář zpytoval svědomí, český mladík pelášil v transu k rohovému praporku, kde jej doběhli radující se spoluhráči. Byla to jeho premiérová trefa v dresu Udinese.

Další Janktův moment přišel o několik minut později před vyrovnávacím gólem Juventusu. Paulo Dybala už si stavěl míč k rozehrání přímého kopu, ale ve zdi, která měla ochránit branku hostujícího celku, to pořádně vřelo.

Nakonec se situace vyhrotila tak moc, až francouzský bek Patrice Evra na českého mladíka vyjel a strčil do něj. Ten sice mohl souboj ustát, ale zvolil méně sportovní variantu s teatrálním pádem. Po pár minutách se situace uklidnila, Dybala mohl rozehrát a vstřelil vyrovnávací gól.

Ve druhém poločase udeřil argentinský rychlík znovu a domácí přebírali otěže utkání. Jankto vydržel na trávníku až do 75 minuty, kdy pustil na hřiště obránce Heurtauxa. Udinese duel sice prohrálo, ale 20letý rodák z Prahy na tento zápas asi už nikdy nezapomene.

Jankto oslavuje první vstřelenou ligovou branku za Udinese
Jankto oslavuje první vstřelenou ligovou branku za Udinese

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud