14. dubna 2017 • 16:23

Vyznamenání pro Jankta! V Udine si český talent pojistili do roku 2021

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Jakub Jankto je v kurzu a tato zpráva to opět potvrzuje. Český reprezentant se dohodl na prodloužení smlouvy s Udine. Italskému klubu se jednadvacetiletý záložník, o kterého se údajně zajímaly Arsenal nebo Leicester, upsal do konce června 2021. Jedenáctý celek Serie A o tom informoval na svých internetových stránkách.



Jankto přišel do Udine v roce 2014 ze Slavie a po hostování v druholigovém Ascoli v minulé sezoně se v tomto ročníku vypracoval mezi stálé členy základní sestavy. V dosavadních 31 kolech nastřílel pět branek a na další čtyři přihrál.

Jankto patří k oporám národního týmu do 21 let, s kterým ho v létě čeká mistrovství Evropy. Dobré výkony mu také vynesly nominaci do reprezentačního áčka. Za něj poprvé nastoupil v březnové přípravě proti Litvě a k výhře 3:0 přispěl jedním gólem. O pár dní později byl i v základní sestavě pro kvalifikační duel v San Marinu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud