Pavel Janega
26. května 2017 • 05:00

Schick se rozhodl pro Juventus! Pomohl Nedvěd, stát bude stamiliony

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupová bomba tiká. Patrik Schick odsouhlasil přestup do Juventusu, který se finalizuje. „Transfer může být oznámen už příští týden po finále Ligy mistrů,“ říká zdroj deníku Sport. Přestupní částka se vyšplhá na 25 milionů eur (660 milionů korun). Nebýt klauzule, byla by ještě vyšší. I tak je to téměř šestinásobek sumy, kterou před rokem vyinkasovala Sparta. Ovšem díky procentům ze zisku se „nažvejkne“ znovu.



Juventus je mezi prvními kluby, které aktivovaly klauzuli v Schickově smlouvě. Své rozhodnutí již oznámil Sampdorii i agentům Pavlu Paskovi a jeho italské spojce Brunu Satinovi.

„Je to na spadnutí, těsně před podpisem,“ jdou zprávy z Itálie. „Hráč upřednostňuje Juventus a jednání jsou v pokročilém stadiu. Svou roli v přestupu sehrál Pavel Nedvěd ,“ potvrzuje i zdroj Sportu.

Jméno české legendy, jež zastává funkci viceprezidenta turínského velkoklubu, je pro Schicka klíčovým faktorem, proč Juventus preferuje. Veřejně však jednání zatím nekomentuje: „Spekulace vnímám, o smlouvu a tyto věci se stará pan Paska.“

Jenže za dveřmi se už ladí poslední detaily. Reálná varianta zní: Schick přestoupí do Juventusu už nyní, v Sampdorii zůstane další sezonu na hostování.

„Takovou máme dohodu,“ přiznal včera majitel klubu Massimo Ferrero. „Jsme domluvení, že Patrik zůstane. V Janově je moře, sluníčko. Kam by chodil?“ žertoval při otevření mládežnické akademie.

Juventusu to dává manévrovací prostor, jak se ještě pokusit srazit přestupní částku dolů. Záleží čistě na jednání mezi oběma kluby, pokračovat budou nejpozději začátkem příštího týdne. Platí totiž, že do sobotního finále Ligy mistrů s Realem chtějí mít Turínští v tomto směru klid.

Další informace o přestupu Patrika Schicka čtěte v pátečním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud