11. června 2017 • 18:34

Schickův nástupce v Janově? Sampdoria loví talent z Poznaně

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Sampdorii Janov už se pomalu připravují na život bez Patrika Schicka. Český útočník má od podzima oblékat slavnější dres Juventusu Turín. Sampdoria nezahálí a peníze, které za Schicka vyinkasuje, opět investuje. Tentokrát neloví v Česku, ale u naších sousedů. V hledáčku jí uvízl Dawid Kownacki, mladý tahoun Lechu Poznaň.



Kownacki je ještě o rok mladší než Schick , v březnu teprve oslavil dvacetiny, v polské Ekstraklase už má ale odkopáno dost. Do A týmu Poznaně vlétl už na jaře roku 2014 v pouhopouhých 17 letech a dal dva góly. V další sezoně dopomohl Lechu k polskému titulu čtyřmi zásahy, v sezoně 2015/16 přidal další šest a v té uplynulé se blýskl devíti.

Podle italského listu Il Secolo XIX už Sampdoria s mladým polským forvardem jedná. Jeho příchod chce prý dotáhnout ještě před evropským šampionátem jednadvacítek, který se koná právě v Polsku.

Smlouva, kterou má Kownacki v Lechu Poznaň, vyprší už v příštím roce, proto by měl být dostupný za pouhé tři miliony eur (78,6 milionů korun). Sampdoria za něj tedy zaplatí ještě o milion méně, než kolik dala Spartě za příchod Schicka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud